Obavijesti

Tech

Komentari 11

Gradski supermodel: Toyotin Aygo donosi svemirski izgled

Gradski supermodel: Toyotin Aygo donosi svemirski izgled
5

Gradski mališan pogoni štedljivi trocilindraš sa 69 konjskih snaga. Da je riječ o automobilu mikro klase, očito je samo po šupljem zvuku zatvaranja vrata.

VIDEO

Vizualni “X” na prednjem dijelu, doduše, dio je opreme x-cite, baš kao i atraktivna narančasta boja, no novi Aygo i u osnovnoj opremi izgleda vrlo moderno. Totalno je drukčiji od francuske braće, iako i dalje dijeli istu tehniku. Unutrašnjost je također vrlo moderna te iznenađujuće bogato i komforno opremljena. Da je riječ o autu mikroklase, očito je samo po šupljem zvuku zatvaranja vrata.

I trocilindraš sa 69 KS vrlo je glasan, a za živahniju vožnju treba ga vrtjeti u više okretaje. Mjenjač je dugih prijenosa, pa kad ispadne iz ritma prometa, Aygo duže hvata priključak. No štedljiv je, pa komotno možete voziti sa 6 l/100 km.

Upravljač je izravan, a Aygo kratak, pa je vrlo okretan, no nepreglednost zna smetati u gradskoj vožnji. A ležanje na cesti ugodno iznenađuje.


Vrlo kvalitetna stražnja kamera

Slavko Midžor/PIXSELL

Toyota Aygo u paketu opreme x-cite sadrži kameru za vožnju unatrag, koja nudi odličan pregled i iznenađujuće kvalitetnu sliku. Neki bi rekli da je suvišna na tako malom i kratkom autu, no Aygo je prilično nepregledan prema natrag, a osobito bočno, pa je to koristan detalj. Pogotovo bi se mogla svidjeti vozačicama.

Vrlo komforan i opremljen interijer

Slavko Midžor/PIXSELL

Srednji paket x-cite donosi više nego bogatu opremu u mali Aygo. Ima 7-inčni zaslon u boji osjetljiv na dodir, upravljač presvučen kožom, maglenke te ekskluzivnu vanjsku narančastu metalik boju s detaljima u unutrašnjosti.

Toyota Aygo 1.0 VVT-i x.cite

TVORNIČKI PODACI:
masa: 855 kg
dimenzije: 345x162x146cm
obujam:  998 ccm
snaga:  51 kW/69 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  14,2 s
najveća brzina: 160 km/h
potrošnja:  4,1 l /100 km

CIJENA: 82.450 kn (testni model)   82.450 kn (bez doplata)
KONKURENCIJA: Renault Twingo, Citroën C1, Hyundai i10, Volkswagen Up

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno