Obavijesti

Tech

Komentari 0

Green Future konferencija: odabrano 18 startupa koji će se boriti za 60.000$ nagrade

Green Future konferencija: odabrano 18 startupa koji će se boriti za 60.000$ nagrade

Većina odabranih startupa usmjerena je na inovacije i razvoj ekološki održivih rješenja. Značajno su zastupljeni agritech startupi, te oni koji se bave razvojem proizvoda iz domene zdravlja i poboljšanja kvalitete života

Green Future konferencija održat će se 9. i 10. lipnja u Splitu, a na njoj će preko 40 međunarodnih i hrvatskih govornika obraditi temu zelene tranzicije u kontekstu businessa, tehnologije, financija, energetike, zaštite okoliša, javnih politika, e-mobilnosti i brojnih drugih industrija.

U sklopu konferencije održat će se i natjecanje startupa s naglaskom na održivi razvoj, a partner ovog natjecanja je prvi hrvatski unicorn, tvrtka Infobip. Javni poziv za startupe je završen, a stručni žiri odabrao je ukupno 18 hrvatskih i inozemnih natjecatelja koji će se boriti za vrijedne nagrade: 10.000 američkih dolara, koliko će osvojiti najbolji startup prema odluci stručnog žirija, te još 50.000 USD iz nagradnog fonda Green Communication Awards u uslugama Infobipa – 25.000 USD za 1. mjesto, 15.000 USD za 2. mjesto i 10.000 USD za 3. mjesto.

Sudionici Green Startup Challengea su: Magic Forest, GoGreenGeek, Altacon, Silvan, UniCompoST, Urban Oasis, ELNAV, Enzymity, Green Energy Pal, NADES Design, Must Had, Green Environmental Research Ltd. (GREENER), VeeMee, Necogi, Smart Order, NKM online, Metabelly i Megi.

„Hvala svim startupovima na prijavama i čestitke odabranima koji će se natjecati za zaista vrijedne nagrade. Veselimo se vidjeti njihove ideje, pomoći im da ih usavrše i usmjeriti ih kako da u budućnosti što bolje razviju i na tržištu pozicioniraju svoj proizvod. S obzirom na ono što smo mogli vidjeti kroz prijave, bit će to jedna ozbiljna borba za sudionike te ozbiljan zadatak za stručni žiri“, istaknuo je Marijan Čipčić iz organizacijskog odbora Green Future konferencije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Većina odabranih startupa usmjerena je na inovacije i razvoj ekološki održivih rješenja. Uz njih, značajno su zastupljeni agritech startupi, te oni koji se bave razvojem proizvoda iz domene zdravlja i poboljšanja kvalitete života. Od prijavljenih startupa većina ih ima razvijene funkcionalne prototipe, a značajan broj njih već generira prihode. Što se tiče geografske pripadnosti, većina startupa dolazi iz Zagreba, Splita i Rijeke, a ima ih iz drugih dijelova Hrvatske te iz Italije i Latvije. Startupi koji sudjeluju na natjecanju će dan uoči konferencije - 8. lipnja u Hrvatskom domu, na zatvorenom dijelu programa (Challenge day) iznijeti svoj pitch ispred mentora te dobiti mentorske preporuke kako bi izbruslili svoju ideju prije nego istu prezentiraju na službenom natjecanju na pozornici Green Future konferencije 9. i 10. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

Startupi će na Challenge dayju sudjelovati i na jedinstvenim sponzorskim radionicama u organizaciji Ernst&Younga, Infobipa i Business Psychology Laba te Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.

Pobjednika Green Startup Challenge natjecanja saznat ćemo na ceremoniji uoči zatvaranja konferencije 10. lipnja, a jedno je sigurno - stručni žiri će imati težak u odabiru najboljih!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Ljubavi Vlatke Pokos: Razvela se od Dikana, otišla u Kanadu, a sad ljubi devet godina mlađeg
PONOVNO SRETNA

Ljubavi Vlatke Pokos: Razvela se od Dikana, otišla u Kanadu, a sad ljubi devet godina mlađeg

Vlatka je o svojim bivšim ljubavima uvijek bila vrlo iskrena, a neke njezine veze pale su u zaborav...