Tech

Komentari 0

Honor nastavlja rasti: Postali su vodeći Android brend u Kini

Honor nastavlja rasti: Postali su vodeći Android brend u Kini

Honor je premašio očekivanja u četvrtom kvartalu 2021. i nastavio svoj rast ostvarivši godišnji rast od 253,4% na kineskom tržištu

IDC je objavio tromjesečno izvješće o praćenju mobilnih telefona koje pokazuje da je Honor premašio očekivanja u četvrtom kvartalu 2021. i nastavio svoj rast ostvarivši godišnji rast od 253,4% na kineskom tržištu postavši drugi proizvođač pametnih telefona i 1. brend Android pametnih telefona u Kini s više od 14,2 milijuna isporučenih uređaja.

Njihove godišnje isporuke su dosegle 38,6 milijuna uređaja, što je ogromno povećanje u odnosu na 2020. godinu, a to ih je i dovelo u Top 5 proizvođača.

Iz kompanije ističu da su za ovaj rast važni bili novi uređaji, poput Honor 50 serije i Honor Magic V, prvog preklopnog telefona iz Honora. 

Krajem prošle godine predstavili su i HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park, prvu samofinanciranu tvornicu brenda. Park obavlja certificiranje kontrole kvalitete novih proizvoda, proizvodnju vodećih uređaja, nove inkubacije izrade i tehnologije te izgradnju  proizvodnih kapaciteta baziranih na umjetnoj inteligenciji. Park podržava Honorov cilj pružanja vrhunskih proizvoda i najboljih korisničkih iskustava u klasi globalnim potrošačima.

Kompanija je najavila i da će krajem veljače na MWC-u u Barceloni imati prvo ovogodišnje novo globalno lansiranje uređaja iz Magic serije.