Tech

Komentari 4

Horizon Forbidden West na PlayStationu 5 dobio VRR i HFR, tu je i novi 40Hz grafički mod

Horizon Forbidden West na PlayStationu 5 dobio VRR i HFR, tu je i novi 40Hz grafički mod

Nakon što je nedavno popravio Performance mod s 60 sličica po sekundi, Guerrila Games opet je bio vrijedan i omogućio da Aloyina borba sa strojevima bude još fluidnija i impresivnija

Hit igra Horizon Forbidden West nastavlja dobivati sjajnu podršku od strane developera. U najnovijem patchu 1.17 u srijedu, Guerrila Games razveselio je fanove novim i željno iščekivanim grafičkim opcijama.

Tako je tu podrška za promjenjivu stopu osvježavanja (VRR) i visoku stopu osvježavanja (HFR), ali i novi "uravnoteženi" grafički način rada (Balanced mode), koji uvodi 40Hz za podržane zaslone. VRR i HFR cilja na stopu osvježavanja od 60Hz do 120Hz.

Nakon što je Guerrila Games nedavno popravio Performance mod koji sad izgleda bolje nego ikad, čini se da će odluka između 60 sličica po sekundi i novog Balanced moda postati ozbiljna dilema među igračima. Za one koji se ne osjećaju gamerima, moći će pogledati i Horizon seriju koja je nedavno najavljena.

Naravno, valja naglasiti da ovi grafički noviteti vrijede samo za vlasnike PlayStation 5 konzola kao i televizora ili monitora koji podržavaju te mogućnosti, dok će oni sa 'četvorkom' uživati u standardnim popravcima i unaprijeđenoj stabilnosti igre.

POGLEDAJTE VIDEO: GAMER LAVVEK O REKORDNOM IGRANJU VIDEO IGRE

Aloyine borbe sa strojevima na PlayStationu 4 i dalje izgledaju vrlo impresivno s obzirom na ostarjeli hardver, a nakon ovog patcha, čini se da Aloy ima sve što treba i da bi iduća velika stvar mogla biti upravo ekspanzija, koja će proširiti priču i mapu na obje konzole.

No za to ćemo se ipak morati još strpjeti. Čitav popis promjena u patchu 1.17 možete pogledati OVDJE.