Tech

Komentari 23

Hrvati i Google u 2021.: Najviše smo guglali nogomet, covid nije ni među prva tri pojma

Hrvati i Google u 2021.: Najviše smo guglali nogomet, covid nije ni među prva tri pojma

Najguglaniji film je Južni vetar: Ubrzanje, od serija Ambasadorova kći, koja je iza sebe ostavila dva globalna hita, Squid game i Bridgerton, a od reality showova Brak na prvu

Google je objavio listu najtraženijih pojmova u Hrvatskoj u 2021. godini i iako je godina na izmaku bila u znaku epidemije korona virusa, Hrvati su najviše guglali pojmove vezane uz Europsko nogometno prvenstvo koje se od 11. lipnja do 11. srpnja održalo u 11 gradova domaćina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Među top tri najčešće pretraživana pojma ne nalazi se nijedan vezan uz covid-19, tek na četvrtom mjestu se pojavio pojam vezan uz covid, a to su covid potvrde.

Osim nogometa, Hrvati su najviše pretraživali izbore, što ne čudi obzirom da su održani u svibnju, a treći najtraženiji pojam je serija Ambasadorova kći. Ta je serija inače prva na listi najpretraživanijih serija, a tek na drugom, odnosno trećem mjestu po pretraživanju su svjetske hit serije Squid Game i Bridgerton.

Filmovi koji su se najviše guglali su oni iz regije, pa je tako na prvom mjestu "Južni vetar: Ubrzanje" i na trećem Toma, dok je drugi najtraženiji naslov megahit Dune.

Događaji koji su se najviše pretraživali su Europsko nogometno prvenstvo i izbori, a na top 10 najčešće pretraživanih događaja su još samo utakmice reprezentacije, euro utakmice Dinama i Olimpijske igre.

Što se tiče reality showova, Hrvate najviše zanima što se događa u showu Brak na prvu, zatim Ljubav je na selu, pa Zadruga, potom Masterchef i na kraju Supertalent.

Godina koja će završiti za tri tjedna očito je bila i godina kada su se mnogi odlučili skinuti koji kilogram viška.

Dijeta koja se najviše pretraživala je liposukcijska dijeta, zatim medicinska, potom dijeta 10 posto, dukan dijeta i na kraju dijeta bez ugljikohidrata.