Hrvatski start-up prikupio je milijun eura, želi doći do još 18 | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Hrvatski start-up prikupio je milijun eura, želi doći do još 18

Cilj je da Dineroone pametna blagajna bude jedinstveno „all-in-one“ rješenje koje će integrirati sve potrebne uređaje i software u jedan gotovi proizvod krajnje jednostavan za korištenje

Foto: Dinero.one
1 komentara

Dineroone je hrvatski startup kojem je glavni cilj modernizirati postojeći način plaćanja, olakšati praćenje protoka novca poslovnim subjektima, a korisnicima (konzumentima) ponuditi nova platna rješenja.

Vizija je stvoriti i lansirati Dineroone višenamjensku blagajnu i platformu kojoj će jedna od glavnih karakteristika biti automatsko brojanje gotovinskog novca u blagajni i slanje izvještaja u stvarnom vremenu vlasnicima poslovnih subjekata.

Foto: Dinero.one

Sustav pametne blagajne će kroz svoju platformu pružiti nativnu mogućnost plaćanja kritpovalutama i karticama (besplatan POS bez mjesečnih obveza uz povoljnije naknade) te ponuditi vlastita softverska rješenja i cloud based aplikaciju za praćenje svih transakcija (podizanje i polaganje gotovinskog novca u blagajnu, kriptovalutnih trasnakcija i kartičnih transakcija) uz vlastito softversko rješenje za izdavanje računa.

Ideje za sve karakteristike proizašle su iz svakodnevnih problema s kojim se susreću poduzetnici. Cilj je da Dineroone pametna blagajna bude jedinstveno „all-in-one“ rješenje koje će integrirati sve potrebne uređaje i software u jedan gotovi proizvod krajnje jednostavan za korištenje.

Kroz privatne investicije projekt je dosad prikupio nešto više od 1 milijuna eura no kako je proizvodnja čitavog sustava kapitalno vrlo intenzivna potrebno je ući u novu rundu prikupljanja kapitala u iznosu od 18 milijuna eura i to kroz novu kriptovalutu i initial coin offering (ICO).

Za potrebe ICO-a kreirana je kriptovaluta naziva - DINERO.

Investitori u projekt postaju suvlasnici (dioničari) nove fime koja će proizvesti čitavi sustav te prodavati isti poslovnim korisnicima na globalnom tržištu. Investitorima tj. suvlasnicima će se isplaćivati godišnja dividenda ostvarena od profita (od prodaje blagajni i usluga) te mjesečna dividenda od kartičnih i kritpovalutnih transakcija izvršenih putem platforme.

Svi zainteresirani više informacija mogu dobiti na internetskoj stranici www.dinero.one.

Investirati je moguće putem postojećih kriptovaluta Bitcoina (BTC) i Ethereuma (ETH).

Ispred Dinera stoje osnivačice Martina Zeljko i Marija Zeljko, obje s višegodišnjim iskustvom u digitalnom poslovanju.

Ideja za projekt rodila se prije nekoliko godina zbog vlastitih potreba no sada su je konačno pretvorili u stvarnost zbog novih načina financiranja startupa kojeg su i u konačnici odabrali – ICO-a.

- U skladu s vremenom u kojem živimo i tehnologijom koje ono donosi, želja nam je stvoriti rješenje koje će promijeniti dosadašnje iskustvo s platnim transakcijama i progurati ga u novo doba. Svi smo se u jednom trenutku života susreli s platnim sustavima, no malo nas razmišlja o procesu koji stoji iza toga. Naš cilj je unaprijediti taj svakodnevni proces kako bi uštedjeli vrijeme, poboljšali sigurnost te unaprijedili njegove postojeće karakteristike u skladu s novim životnim standardima – kažu Martina i Marija Zeljko.
 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message