Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Hrvatski Telekom prvi uvodi i razgovore preko Wi-Fi mreža

Pozivanje preko dostupnih WiFi mreža bit će moguće kad nije dostupan signal mobilne mreže ili je zagušen u prostorima poput garaža, podruma ili trgovačkih centara

Foto: Iris Duka
2 komentara

Nakon što su lani uveli pozive preko LTE mreže, HT je sada uveo i Voice over WiFi (VoWiFi), tehnologiju koja omogućuje glasovne pozive preko bilo koje WiFi pristupne točke na koju ste prijavljeni bez unošenja dodatnog korisničkog imena ili lozinke. Da bi se ovime koristili, ne trebate imati dodatne aplikacije niti se registrirati, ali treba biti aktivna VoLTE usluga. 

To znači da će pozivanje biti moguće preko dostupnih WiFi mreža kad nije dostupan signal mobilne mreže, poput garaža, podruma ili trgovačkih centara. U tim situacijama moći ćemo razgovarati koristeći WiFi mrežu, a uređaj će sam prebaciti korisnika ako je spojen na bežičnu mrežu kad nije dostupna ili je zagušena mobilna. To vrijedi za pozive u Hrvatskoj, a do 16. srpnja sljedeće godine i u inozemstvu. 

Ova usluga nema dodatnu naknadu, ali treba imati odgovarajući uređaj, a prvi su bili Samsung Galaxy S8 i S8 Plus. Inače, glasovni pozivi preko WiFi mreže ne troše podatkovni promet, ali se obračunavaju kao i ostali pozivi u tarifnom modelu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message