Obavijesti

Tech

Komentari 2

HT s Googleom razvio T Phone: 'Ovo je 5G telefon za svaki džep'

HT s Googleom razvio T Phone:  'Ovo je 5G telefon za svaki džep'
2

Deutsche Telekom, čiji je HT dio, u partnerstvu s Googleom razvio je T Phone telefon s 5G podrškom koji će u prodaju u Europi početkom listopada. Nudi se i kod nas

VIDEO

Hrvatski Telekom predstavio je danas pametni telefon pod vlastitim imenom, T Phone i njegovu 5G varijantu T Phone Pro 5G. Kako navode, 5G ima transformacijski utjecaj na mnoge aspekte modernog života, od trenutnog i uvijek dostupnog pristupa svemu,obrazovanja, zabave, do usluga za izgradnju povezanih gradova. Međutim, cijena 5G telefona je, kako ističu, prepreka mnogima u prelasku na noviju tehnologiju te ističu da su zbog toga i lansirali svoje telefone. 

Naime, Deutsche Telekom, a HT je dio te grupe, jedna je od tri najveće svjetske kompanije u svijetu za digitalnu uključenost (kako je navedena na Digital Inclusion Benchmark 2022) i iz kompanije ističu da digitalna povezanost mora biti dostupna svima. 

Zeleni Google: Do cilja vas sada vodi po ekološki najboljoj ruti, nova opcija dostupna i kod nas
Zeleni Google: Do  cilja vas sada vodi po ekološki najboljoj ruti, nova opcija dostupna i kod nas

- Prepoznajemo važnost 5G pristupa za sve, s obzirom na ulogu koju će imati u našoj zajedničkoj digitalnoj budućnosti. S pristupačnim T Phoneom i T Phoneom Pro donosimo 5G prednosti za još više naših korisnika na devet europskih tržišta. S novim uređajima naši korisnici mogu uživati ​​u mogućnostima naše 5G mreže koja se neprestano širi, od zabave do bezbrojnih digitalnih proizvoda i usluga – po pristupačnijoj cijeni -, kaže Dominique Leroy, članica uprave za Europu u Deutsche Telekom grupi.

T Phone i T Phone Pro pogoni MediaTek Dimensity 700 čipset s 5G podrškom. 

T Phone dolazi s 6,52-inčnim HD+ ekranom, 4/64 GB memorije te glavnom kamerom od 50 mpx i 2 mpx makro te dubinskim senzorima. Prednja kamera snima selfije od 5 mpx. Kapacitet baterije je 4500 mAh, a ima podršku za 15W punjenje. Uz njega dolazi i 3,5 mm priključak za slušalice. 

I HT pokreće regionalna eSport natjecanja: Igrači će se boriti u CS:GO, Rocket League i Fifa 22
I HT pokreće regionalna eSport natjecanja: Igrači će se boriti u CS:GO, Rocket League i Fifa 22

T Phone Pro ima veći ekran, od 6,82 inča, 6/128 GB memorije te nešto moćniju kameru. Glavni senzor je isti, ali tu je i dodatno još 5 mpx širokokutna kamera te 2 mpx dubinski i makro senzori. Prednja kamera snima fotografije od 16 mpx. Kapacitet baterije je 5000 mAh s 15W punjenjem, a podržava i bežično punjenje. 

Telefon su razvili u partnerstvu s Googleom, pa oba uređaja imaju Android 12 i dva sljedeća ažuriranja (do Androida 14) te sigurnosna ažuriranja tijekom 4 godine. Uz to, korisnici imaju i tri mjeseca besplatne pohrane od 100 GB na Google One. Oba uređaja u prodaju kreću od 5. listopada.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić