Obavijesti

Tech

Komentari 5

HTC otkrio novi One A9s: Koji su glavni aduti nasljednika A9?

HTC otkrio novi One A9s: Koji su glavni aduti nasljednika A9?
4

HTC-ov One A9s nudi solidne performanse, ali za razliku od prošlog modela nekoliko slabijih karakteristika koje će vjerojatno mu i dodatno spustiti cijenu

VIDEO

HTC je, kao i niz drugih proizvođača, u Berlinu predstavio telefon iz srednjeg dijela ponude koji se ne ističe posebno po performansama, ali bi trebao zainteresirati veći broj ljudi koji traže solidan telefon po nešto pristupačnijoj cijeni.

One A9s je nasljednik prošlogodišnjeg One A9, no za razliku od njega novi telefon s metalnim kućištem dolazi s 5-inčnim ekranom niže rezolucije (720p umjesto 1080p). Najvidljivija dizajnerska promjena je upravo ispod ekrana. Na A9s se tako, kao i na HTC 10, više ne nalazi oznaka kompanije, već samo  Home tipka koja je i senzor otiska prsta.

U tajvanskoj kompaniji sada su se odlučili za MediaTek Helio P10 procesor s osam jezgri, dok lanjski model pogonio Snapdragon 617. Što se memorije tiče, opet dolazi u kombinacijama od 2/16 i 3/32 GB RAMA i interne memorije. 

Kamera snima fotografije iste rezolucije, no otvor blende sada je lošiji f/2.2, dok je lanjski model imao f/2.0. Sama kamera prebačena je sa sredine na rub telefona, što bi moglo dati još koji argument onima koji govore kako se radi o kopiji iPhonea. Prednja kamera snima nešto veće fotografije, ali također ima lošiji otvor blende od f/2.8.

Ono u čemu je telefon nešto bolji od lanjske verzije je baterija, koja sada ima kapacitet od 2300 mAH (A9 je imao 2150 mAh). 

HTC Hrvatska u svom priopćenju ne navodi kad bi telefon trebao biti dostupan, no strani mediji navode listopad kao početak prodaje. Što se tiče cijene, ona bi trebala biti niža od A9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.