Obavijesti

Tech

Komentari 6

Huawei je sakrio Bluetooth slušalicu u pametnu narukvicu

Huawei je sakrio Bluetooth slušalicu u pametnu narukvicu
6

Uz TalkBand B1 narukvicu koja krije odvojivu slušalicu, najzanimljiviji je bio tablet MediaPad X1 s 4G podrškom, četverojezgrenim procesorom i snažnim kamerama

VIDEO

Huawei se nije štedio u nedjelju na sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni gdje su predstavili cijeli niz 4G gadgeta, točnije čak pet novih uređaja.

Kineski proizvođač otkrio je dva mala tableta, MediaPad X1 i M1, Ascend G6 telefon, TalkBand B1 narukvicu koja može poslužiti i za razgovore te novi Wi-Fi uređaj Huawei E5786. 

Što se tableta tiče, M1 je dijagonale 8 inča, dok je X1 inč manji. Taj je i skuplji, a s obzirom na dimenzije mogao bi se svrstati i u kategoriju phableta. Dolazi sa SIM utorom što mu uz 4G povezivost omogućuje i telefonske pozive. Ekran je Full HD rezolucije, a iza njega se nalazi 1,6 GHz četverojezgreni procesor i 16 GB interne memorije, proširive microSD karticom. Kapacitet baterije je 5000 mAh. Uređaj ima i prilično atraktivne kamere od 13 i 5 megapiksela, a sve je u kućištu debljine 7,18 milimetara. 

Tablet M1 ima isti procesor i 4G povezivost, no baterija je nešto slabija (4800 mAh), rezolucija ekrana je 1280x800 piksela, a najznačajnija je razlika u kamerama, koje su ovdje od 5 i 1 megapiksela. TNW navodi da bi oba trebala biti u prodaji tijekom proljeća (ožujak?). M1 će se nuditi s 8 i 16 GB, a cijena će mu startati od 299 eura, dok će X1 startati od 399 eura. 

Ascend G6 telefon je 4,5-inčni uređaj s rezolucijom ekrana od 960x540 piksela i 1,2 GHz četverojezgrenim procesorom te baterijom kapaciteta 2000 mAh. Opremljen je stražnjom kamerom od 8 i prednjom od 5 megapiksela, a kapacitet memorije je 8 GB, no može se proširiti microSD karticama. U prodaju će od travnja.

TalkBand B1 narukvicu možete nositi oko ruke te će pratiti vaše korake, potrošene kalorije i put koji ste prešli. No, zanimljivi dio je što njezin 1,4-inčni OLED ekran možete izvaditi te će postati bežična slušalica, koja se Bluetoothom i NFC-om spaja s telefonom. Baterija u satu trebala bi trajati šest dana, uz kapacitet od 90 mAh. U prodaju će već sljedećeg mjeseca u Kini, dok će tijekom proljeća stići i u Europu po cijeni od 99 eura.

Posljednji je Wi-Fi uređaj, za koji Huawei kaže da je najbrži na svijetu te bi trebao podržati brzine od 300 Mbps u downloadu i 100 Mbps u uploadu, naravno ako vam to podržava mobilna mreža. Koristi dual-band Wi-Fi standard (802.11ac), a na njega se može spojiti do 10 uređaja. Ugrađena baterija je kapaciteta 3000 mAh. U prodaju će u drugoj polovici godine.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno