Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
14 komentara

Huawei predviđa kako 2020. godine dolaze "supermobiteli"

Supermobitel će biti kulminacija digitalne inteligencije, transformirat će čovjekovu percepciju i imati takvu inteligenciju koja će ljudima omogućavati veće iskorake

Huawei
Foto: Huawei
14 komentara

Ako vam se čini da inflacija novih verzija pametnih mobitela najvećih proizvođača jako nalikuje na prethodne modele, možda trebate pričekati još poneku godinu do nove velike generacije pametnih telefona. 

Kineski tehnološki div Huawei previđa da ćemo 2020. godine dobiti supermobitel, nasljednika smartphonea. Supermobitel bi trebao biti kulminacija digitalne inteligencije. 

- Taj supermobitel će transformirati čovjekovu percepciju, pojačavat će naše iskustvo i imati takvu inteligenciju koja će ljudima omogućavati veće iskorake. Povezivat će se sa svijetom, ali bit će i međupovezan s napretkom u boljoj upotrebi velikih baza podataka, računanju u oblaku i povezanosti svih stvari s internetom - vizionarski poručuje Shao Yang, Huaweijev predsjednik strateškog marketinga na Huawei Inovacijskom danu u Singapuru. 

On tvrdi da tehnološki razvoj oponaša razvoj prirode, koja se mijenja ciklički. Yang ističe da je otkrio da se ciklusi mogu zamijetiti i u razvoju smartphonea, od Motorolinih iskoraka s višenamjenskim preklopnim mobitelom iz 1995. do Appleovog prvog iPhonea 2007. godine. Sada Yang predviđa da će 12 godina nakon prvog iPhonea svijet dobiti supermobitel

Huawei je veliki proizvođač mobitela i ulaže u razvoj mobilne tehnologije u više smjerova, uključujući i razvoj interaktivnosti, virtualne stvarnosti, svestranijih senzora, big data analize i šire. Tehnologija je već dosta zakoračila i u automobile, kuće i druge tradicionalne sfere u kojima se krećemo. 

Kakav biste mobitel budućnosti željeli imati?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message