Obavijesti

Tech

Komentari 1

Huawei Watch GT 2e: Sa stilom prati svaki vaš sportski uspjeh

Huawei Watch GT 2e: Sa stilom prati svaki vaš sportski uspjeh
6

Huawei Watch GT 2 prošao je kroz dizajnersku doradu, riješio se nekih funkcija, poput Bluetooth poziva i za nižu cijenu sportašima nudi dobar alat za praćenje aktivnosti, ali i sat koji izgleda dobro 'za svaki dan'

VIDEO

Samo par mjeseci nakon što su predstavili odličan sat GT 2, Huawei je izbacio i njegovog nasljednika, GT 2e, sat koji na prvi pogled ukazuje da cilja na sportaše i mlađu populaciju.

 

Uz blago promijenjeni dizajn, sa silikonskim remenom, GT 2e odlučio je zadržati one adute koji su proslavili prethodnika, a to je odlična baterija koja će izdržati dva tjedna bez punjenja, dobar ekran te brojne mogućnosti praćenja vaših sportskih aktivnosti. Naravno, uz nešto nižu cijenu (od 1200 kn) jer sat nudi i nešto manje mogućnosti od GT 2. Za razliku od njega dolazi samo u dimenziji od 46 mm.. 

Što se dizajna tiče, tipke su zadržale isti raspored, ali na GT 2e one su spoljoštene i kvadratne. Isto tako i samo kućište sata dobilo je sportskiji štih, a remen se integrirao u kućište sata pa tvore jednu cjelinu. Uz brojne rupe, prilagođen je znojenju i raznim aktivnostima, ali podsjeća i na Nike verziju Appleova sata. Naravno, možete ovdje staviti 22 mm remen, ali zbog dizajnerske promjene samog okvira sata to će vjerojatno izgledati prilično ružno.

Ekran je zadržao istu dijagonalu od 1,39 inča i rezoluciju od 454x454 piksela. To znači da možete računati na dobru vidljivost i na suncu. Zadržao je i jednaku bateriju sa 455 mAh. Upravo je ona jedan od najjačih aduta ovog sata. Naime, GT 2e nema mogućnost javljanja na telefonske pozive kao GT 2, stoga ovdje bez brige možete računati na dvotjednu autonomiju. Naravno, ako uključite always-on ekran, odnosno da vam se stalno prikazuje sat, izgubit ćete koji dan na kapacitetu, no desetak dana bez razmišljanja o punjenju je i dalje i više nego dovoljno za prosječnog korisnika. Ono što će dodatno moći utjecati na bateriju je češće korištenje GPS-a za bilježenje vaših sportskih aktivnosti te mjerenje pulsa koje također možete uključiti da se mjeri bez prestanka kako bi u svakom trenu znali kakav vam je rad srca. 

GT 2e ima sve senzore koje očekujete od standardne fitness narukvice. Uz GPS i optički mjerač pulsa, tu su akcelerometar i žiroskop, a oni će pratiti vaše korake, udaljenost, vrijeme aktivnosti odmora, pulsa, stresa, potrošenih kalorija, sna i katova koje ste prešli. Za vježbanje, tu je 15 aktivnosti koje prati GPS, ali i 85 drugih modova vježbanja. Sat može izdržati pritisak od 5 bara, odnosno preživjeti na 50 metara dubine. Uz softverske dodatke dobio je mogućnost i mjerenja SpO2, odnosno razine zasićenosti kisikom u krvi.

Sve to pogoni Kirin A1 procesor, a što se pametnih mogućnosti tiče, nema ih previše kao na drugim satovima. Ovdje ćete upravljati aplikacijama koje dolaze sa satom, a mijenjati možete u pravilu lica sata kojih ima pregršt. Notifikacije se jasno pregledavaju, no nema interakcije s njima, ali dovoljno su korisne da vidite poruke. koje stižu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine
POZITIVAN CJENOVNI UDAR

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine

Telemach je odlučio pojednostaviti ponudu te svojim korisnicima optičkog interneta snižavaju cijene u njihovim Giga paketima. Uz to, ukinuli su i najmanji paket od 300 Mbit/s te svi dosadašnji korisnici dobivaju 1 Gigu

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić