Obavijesti

Tech

Komentari 7

Huawei želi olakšati spajanje svih uređaja: Uz 'Super Device' stiže i ulatralaki MateBook E

Huawei želi olakšati spajanje svih uređaja: Uz 'Super Device' stiže i ulatralaki MateBook E
12

Kineska kompanija na sajmu u Barceloni predstavila je niz novih računala, među kojima je 2u1 prijenosnik MateBook E, ali i e-čitač te Super Device rješenje za pametno povezivanje svih vaših uređaja

VIDEO

Huawei je u Barceloni tijekom MWC-a predstavio svoj koncept Super Device značajke pametnog ureda. Radi se o novom rješenju koje uvelike poboljšava povezanost i suradnju između Huaweijevih uređaja, a nadogradnja je ranije predstavljenih rješenja kojima su povezivali svoje uređaje. Ovime sada omogućuju svim kompatibilnim uređajima da rade kao jedan. 

Super Device je sada dostupan na svim Huawei računalima. Jednostavnim povlačenjem miša, korisnik povezuje Super Device sučelje s računalom, što mu omogućuje brz pristup fotografijama i datotekama sa njegovog pametnog telefona, te brzo i praktično povezivanje pametnog zaslona za prezentacije. Uparivanje Super Device uređaja pokreće se jednostavnim kikom na ikonu Control Panel u donjem desnom kutu računala, a ostvaruje se povlačenjem ikone uređaja u blizini, prema ikoni računala. Uz Huawei Super Device, jedinstvene mogućnosti svakog uređaja mogu se modulirati za pristup drugim uređajima u grupi, dopuštajući tim uređajima da u potpunosti iskoriste međusobne prednosti. Super Device pretvara računalo u elektranu produktivnosti, stvarajući jedinstveno i potpuno digitalno iskustvo koje omogućuje usredotočen i učinkovit tijek rada za korisnike, koji sada mogu s lakoćom obavljati zadatke na različitim uređajima.

Uz Pop-Up Pairing značajku, Huawei računalima također je omogućeno brzo i jednostavno uparivanje s Huawei bežičnim slušalicama, zvučnicima, Bluetooth mišem, tipkovnicom, pa i printerom.

Super Multi-tasking

Nakon povezivanja, pametni telefon bit će dostupan kao vanjski pogon na računalu. To korisnicima omogućuje pristup datotekama pametnih telefona kao što bi to činili s bilo kojim drugim vanjskim uređajem za pohranu, koristeći korisničko sučelje sustava datoteka već prepoznatog računala.

Kao Super Device, sučelje pametnog telefona također će biti prikazano na zaslonu računala, a uz Multi-Screen Collaboration, do tri mobilne aplikacije mogu se otvoriti izravno na računalu, kako bi korisnik istovremeno mogao obavljati više zadataka. Zahvaljujući drag and drop funkciji na računalu, možete pristupiti i materijalu koji ste pohranili na pametnom telefonu. Tako su korisnici u mogućnosti urediti datoteke pametnog telefona pomoću Huawei MateBook prijenosnog računala, gdje se sve promjene izravno pohranjuju na pametni telefon.

Tablet postaje dodatni ekran

Kao i telefon, tablet se prepoznaje kao vanjska memorija, a u Mirror načinu rada zaslon računala pojavljuje se na zaslonu tableta. Svaka radnja napravljena olovkom M-Pencil na Huawei MatePadu istovremeno se prikazuje i na računalu, što pomaže da korisnici iskoriste profesionalni softver za dizajn. U Extend načinu rada, zaslon računala proširuje se na tablet koji postaje kao dodatni monitor računala.

Podrška za funkcionalnost Super Device značajke proširit će se na prethodne modele Huawei računala, sve dok korisnici nadograde svoje Huawei računalo s najnovijom verzijom. U bliskoj budućnosti Huawei planira nastaviti s pružanjem podrške za više uređaja, kako bi mogao kontinuirano unaprjeđivati korisničko iskustvo, bilo na poslu ili u igri.

Uz novo rješenje za povezivanje, kineska je kompanija predstavila i MateBook X Pro koji je sada nadograđen i redizajniran te je tanak 15,5 mm i težak samo 1,38 kg. Ekran od 14,2 inča je rezolucije 3120x2080 piksela, ima 90 Hz osvježenje i 720p web kameru smještenu u tankom rubu iznad ekrana. Huawei je redizajnirao i hlađenje novog laptopa koji dolazi s Intelima 11. generacije. Opremili su ga sa šest zvučnika, četiri USB-C ulaza i punjačem od 90W. U i7 varijanti košta 1899 eura.

Uz njega, stiže i MateBook E, prijenosni 2u1 uređaj s Windowsima i odvojivim ekranom. Dizajnom je prilično očito da se ovakav MateBook E želi boriti sa Surfaceom iz Microsofta. Od njega je tanji, ali i lakši i ima OLED ekran dijagonale 12,6 inča. Rezolucijamu je 2560x1600 piksela i kao takav je pravi ultraprijenosni uređaj za rad. Njega također pogone Intel procesori 11. generacije. Tu je i jedan USB-C ulaz koji se koristi za punjenje. Zanimljivo je i da on podržava Huawei M-Pencil olovk 2. generacije. Ovisno o procesoru, koštat će od 649 do 1399 eura. 

Osim prijenosnika, Huawei je predstavio Novi MateStation X, 'sve u jedan' PC pogonjen AMD Ryzenom 5000 H serije, a glavni mu je adut 28,2-inčni ekran 3:2 omjerom stranica.

Na ovogodišnjem sajmu vidjeli smo i MatePad Paper, Huaweijev e-čitač kojeg pogoni HarmonyOS i ima 10,3-inčni ekran. Ima pozadinsko osvjetljenje, što znači da ga se može lako koristiti i po noći. Podržava M-Pencil olovku, a tu je i nekoliko zanimljiih softverskih rješenja. Tako Paper može spremati i vaše glasovne bilješke koje mogu biti povezane s tekstom pa ćete imati kontekst onog što ste napisali, a tu je i opcija pretvaranja napisanog teksta u tiskani.

Opremljen je sa 4 GB RAM-a i 64 GB memorije, a trebao bi izdržati do 4 tjedna na jednom punjenju. Kako i on podržava HarmonyOS, može ga se uključiti u novi Super Device sustav, što će vam olakšati dijeljenje podataka među uređajima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo