Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Huaweijeva kontra Samsungu: Ovako ćemo preklapati Mate X

Za razliku od Samsungova telefona, čini se da je Huawei krenuo potpuno drugim smjerom te se njihov telefon rastvara prema van, a kamere su smjestili na rub uređaja

20 komentara

Samsung je prije samo dva dana u SAD-u prikazao svoj preklopni mobitel Galaxy Fold koji je potpuno zasjenio Galaxy S10 seriju, a danas smo doznali i kako bi trebao izgledati Huaweijev odgovor.

Kineski div u nedjelju će u Barceloni uoči Mobile World Congressa predstaviti uređaj koji će kako se čini nositi naziv Mate X. Twitterom se u petak poput požara proširila fotografija reklamnog panoa, kojeg su radnici postavljali najvjerojatnije na Huaweijevu štandu na sajmu. 

Foto: Samsung

Za razliku od Samsungova telefona, čini se da je Huawei krenuo potpuno drugim smjerom te se njihov telefon rastvara prema van i nema dodatni ekran kakav su na Samsungu ugradili. Ovakvo rješenje izgleda prilično elegantno i čini se kako bi uređaj mogao biti tanji, a time i praktičniji od Samsungova. Fotografija ne otkriva previše, ali čini se da je Huawei smjestio kamere na rub uređaja, no nije poznato koliko ih je sve skupa. Natpis na panou otkriva i kako bi ovo trebao biti 5G uređaj. 

U svakom slučaju u nedjelju ćemo otkriti sve detalje o uređaju, a bit će zanimljivo vidjeti i je li Huawei osmislio još neke praktične primjene ovoj potpuno novoj viziji mobilnih uređaja. Nakon Royolea, Samsunga i Huaweija, 2019. godina se očito pretvara u godinu preklopnih uređaja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message