Tech

Komentari 31

I Honor ima preklopni telefon: Magic V je tanji i izaziva Z Fold 3

I Honor ima preklopni telefon: Magic V je tanji i izaziva Z Fold 3

Magic V stiže na tržište s cijenom od 1400 eura i moćnim hardverom. Trostruke kamere od 50 megapiksela nalaze se straga, ima dva OLED ekrana sjajnih karakteristika, a još se ne zna kad stiže kod nas

Honor je danas službeno otkrio Magic V, svoj prvi preklopni telefon kojeg pokreće novi čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Radi se o telefonu koji koristi sličnu konstrukciju kao i Samsungov Z Fold 3, odnosno spaja manji vanjski i veliki unutarnji ekran. Telefon je trenutno predstavljen u Kini, gdje će koštati oko 1390 eura i u prodaju kreće 18. siječnja.

S vanjske strane nalazi se 6,45-inčni OLED ekran s omjerom 21,3:9 i 120 Hz osvježenjem slike te rezolucijom od 2560x1080 piksela. U Honoru navode da bi takav ekran trebao funkcionirati kao klasični telefon, umjesto da izgleda dugo i usko. Naravno, pritom su mislili na Samsungov Fold, od kojeg je ovaj ekran nešto veći. A nešto veći je i unutarnji ekran koji se otvara na dijagonalu od 7,9 inča koji također ima 120 Hz osvježenje i rezoluciju 1984x2272 piksela.

Kad je sklopljen, telefon je širok 72,7 mm, a debljina mu je 14,3 mm, što znači i da je mrvicu širi te za dlaku tanji od Samsungova Folda.

Uz novi Snapdragon s 5G podrškom, tu je i najnoviji Adreno grafički čip, a ističu 30 posto bolje performanse u odnosu na prošlu generaciju. Telefon dolazi s 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, što znači i više nego dovoljno snage za sve zadatke. Za hlađenje samog uređaja navode najnoviji grafenski sustav koji radi u suradnji s umjetnom inteligencijom za upravljanje toplinom. 

Što se kamera tiče, straga dominira trostruki sustav kamera od 50 megapiksela, a za selfije je zadužena kamera od 42 megapiksela.  Doradili su i Magic UI sučelje za rad s ovim ekranom, a podržava i podjelu u više prozora. Pokreće ga baterija od 4750 mAh i podržava 66W punjenje.