Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

I Nisan je priznao da su imali lažirane podatke o emisijama

Ne zna se o koliko se automobila radi, a iz Nissana su samo rekli da su testovi emisije štetnih plinova i potrošnje goriva „odstupali od propisanog testnog okruženja“.

FILE PHOTO: A worker is seen completing final checks on the production line at Nissan car plant in Sunderland
Foto: Nigel Roddis/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
5 komentara

Japanski proizvođač automobila Nissan objavio je u ponedjeljak da je otkrio krivotvorene podatke na testovima emisije štetnih plinova u većini svojih pogona u matičnom Japanu.

Podatak o broju automobila čije su emisije štetnih plinova krivotvorene nije objavljen. U Nissanu su tek naveli da su testovi emisije štetnih plinova i potrošnje goriva „odstupali od propisanog testnog okruženja“.

Dodali su također da su se inspekcijska izvješća „temeljila na izmijenjenim mjernim vrijednostima“ i obećali „punu i sveobuhvatnu istragu“.

Prošle je godine Nissan povukao 1,2 milijuna vozila u matičnom Japanu nakon objave regulatora da sigurnosne provjere nisu provedene u skladu sa standardima.

Naknadna istraga rezultirala je aktualnom objavom o krivotvorenju podataka na testovima emisija štetnih plinova i ekonomične potrošnje goriva.

Nissanovo priznanje nadovezalo se na ogromni skandal s krivotvorenjem podataka o emisijama štetnih plinova u njemačkom Volkswagenu, kojem su njemački tužitelji u lipnju odrezali milijardu eura kazne zbog prodaje više od 10 milijuna vozila od sredine 2007. do 2015.  s ugrađenim softverom za skrivanje podataka o stvarnoj emisiji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message