Obavijesti

Tech

Komentari 1

I Starbucks kreće u NFT vode, spominje i neke 'propusnice'

I Starbucks kreće u NFT vode, spominje i neke 'propusnice'

Starbucks možda nije prvi ugostiteljski brend koji se zainteresirao za NFT, ali vrlo je jasno da korak ovog giganta ponovno uzburkava i povlači brojna pitanja o važnosti i budućnosti blockchaina

VIDEO

Iako Starbucks na kraju nije došao u Hrvatsku, svoje poslovanje želi proširiti kroz NFT. Radi se o tzv. konceptu the third place, o kojem Starbucks rado priča i prethodnih godina, samo što nam sad priprema svoju digitalnu viziju toga.

Čini se da će the third place, koje se opisuje kao mjesto izvan naših domova i poslovnih prostora, sad biti kanal za NFT-ove, odnosno, Starbucks ovaj put želi stvoriti globalnu zajednicu s naglaskom na digitalno, tzv. global digital community.

Pristupnice, ekskluzivnost, održivost...?

- Fascinirani smo kako NFT-ovi ljudima omogućuju da posjeduju programirajuće i brendirano digitalno sredstvo, koje ujedno služi i kao pristupnica. Vjerujemo kako NFT-ovi imaju velik potencijal stvoriti proširen i dijeljen model vlasništva za lojalnost, ponudu jedinstvenih iskustava, jačanja zajednice, storytellinga i uključivanja korisnika - dio je velikih ideja o kojima govori Starbucks u svom priopćenju.

Tuži Starbucks zbog opeklina na genitalijama: 'Seks mi je čudan'
Tuži Starbucks zbog opeklina na genitalijama: 'Seks mi je čudan'

- Planiramo stvoriti serije brendiranih NFT kolekcija čije će vlasništvo značiti i članstvo za pristup ekskluzivnim iskustvima i pogodnostima - ističu iz Starbucksa te dodaju da će inspiracija za prvu kolekciju  biti u coffee artu i storytellingu.

Zanimljivo je da spominju njihovu višedesetljećnu brigu o održivosti i blockchain tehnologiju u istoj rečenici, što se na prvu ne čini kao nešto što bi moglo biti spojivo. Kakav god da digitalni ekosustav grade, ističu i da će ovom izazovu pristupiti u fazama, što uključuje i učenje te eksperimentiranje.

Svima na prvoj liniji obrane od korone daruju besplatnu kavu
Svima na prvoj liniji obrane od korone daruju besplatnu kavu

Neki ugostiteljski brendovi već prodaju NFT-ove, pa bi bilo suludo da se i ovakav gigant ne pridruži novom obliku zarade. Prva Starbucks NFT kolekcija trebala bi izaći do kraja ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama