Tech

Komentari 2

Igrate Final Fantasy 15? Ovaj vodič otkriva što prvo napraviti

Igrate Final Fantasy 15? Ovaj vodič otkriva što prvo napraviti

Većina savjeta koje donosimo u nastavku se odnose na vašu cijelu avanturu, no posebno će vam pomoći na samom početku, tijekom prvih desetak sati igre.

Nabavili ste Final Fantasy 15 i ne znate gdje početi? Imate neke ideje ali želite biti sigurni da ćete krenuti u svoju novu avanturu maksimalno efikasno? Bez brige, donosimo ultimativni vodič koji će vam pomoći stati na noge u posljednjoj Final Fantasy igri.

Većina savjeta koje donosimo u nastavku se odnose na vašu cijelu avanturu, no posebno će vam pomoći na samom početku, tijekom prvih desetak sati igre. Pa, krenimo nekim ne baš definiranim redom...

Maksimizirajte Ability Point skillove

Naravno da ne postoji jedna savršena formula za distribuciju vaših AP-ova, no zato imamo jednu dobru početničku strategiju koja će vam pomoći bez obzira na to kojim skillovima želite dati prioritet nakon prvih desetak sati igre. Naime, Final Fantasy XV vam u sklopu Exploration grane skillova nudi par vještina pomoću kojih možete prikupljati AP-ove na više načina. Happy Camping i Happier Camping su vjerojatno dva najkorisnija skilla koja možete uzeti rano u igri jer ćete kroz priču kampirati jako, jako puno puta. Drugim riječima, ovi skillovi će vam zaraditi ogromnu količinu dodatnih AP-ova.

Budite strpljivi

Otvorite opcije i promijenite Combat Mode iz Active u Wait kako bi sve borbe prestale u bilo kojem trenutku u kojem se ne krećete. U tim ćete situacijama moći analizirati neprijatelje i njihove slabosti, skenirati bojišnicu i provjeriti u kakvom su vam stanju suborci. Ako ste voljni potrošiti nešto AP-ova na Wait Mode Ascension skill granu, iz ove zamrznute situacije ćete čak moći i izdavati naredbe što će znatno olakšati borbe s bossovima.

Ne stišćite blok, držite blok

Final Fantasy XV vam to baš i ne objašnjava najbolje, no blokiranje napada se radi držanjem kvadrata (PS4), odnosno X-a (Xbox One). Da, dobar tajming je i dalje važan, no jednom kada vam igra kaže da blokirajte, nemojte samo brzinski stisnuti tipku jer ćete se opeći, odnosno pobrati udarac u glavu.

Odigrajte tutorial

Da, znamo da ste okorjeli veterani žanra koji su RPG-ove diplomirali još na abakusu, no Final Fantasy 15 uvodi puno promjena po pitanju borbe i tutorial će vam itekako pomoći naviknuti se na nove combat mehanike.

Ostatak savjeta i trikova za Final Fantasy XV igrače donosi IGN Adria.