Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
86 komentara

Imate stariji iPhone? Sad je vrijeme da zamijenite bateriju

Ako imate iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ili bilo koji kasnije proizveden uređaj kojem baterija traje kraće nego što bi trebala, požurite do ovlaštenog servisa koji će vam po osjetno manje novca

Foto: Stephen Lam
86 komentara

Prije nešto manje od godinu dana, Apple je pod pritiskom gnjevnih korisnika, priznao da su namjerno usporavali starije telefone kako bi im sačuvali baterije. U isprici korisnicima, kompanija je navela da su time htjeli produljiti životni vijek telefona i rekli da su baterije samo potrošni dio uređaja. 

U pokušaju iskupljenja, Apple je korisnicima koji imaju iPhone 6 i noviji ponuditi zamjenu baterija za samo 29 dolara. Zamjenu baterija izvan jamstva inače su naplaćivali čak 80 dolara. Međutim, ova ponuda vrijedi samo do kraja prosinca 2018. godine.  

FILE PHOTO: Different iPhone 8 models are displayed during an Apple launch event in Cupertino TUŽBA NA TUŽBU Apple se ispričao za usporene telefone, ovako se žele iskupiti

Dakle, ako imate iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7 ili bilo koji kasnije proizveden uređaj kojem baterija traje kraće nego što bi trebala, požurite do ovlaštenog servisa koji će vam po osjetno manje novca. Međutim, i tu postoje određene oscilacije u cijeni. 

Nazvali smo nekoliko ovlaštenih servisa, pa su nam tako u Agramservisu rekli da je cijena zamjena baterije za iPhone 6 i novije 250,00 kuna i tako će biti do 31.12. 2018. Inofrmaciju o cijeni zamjene baterije nakon 1.1.2019. još nemaju.

REUTERS/PIXSELL BRZO SE PRAZNE Vratili se problemi za iPhone: Novi softver 'ubija' im bateriju

U servisu Apple Store Zagreb zamjena baterije stoji 300 kuna. I njih smo pitali znaju li koliko će stajati zamjena baterije sljedeće godine. Kažu da je prije akcije zamjena originalne baterije stajala 850 kuna, ali još ne znaju hoće li Apple vratiti tu cijenu ili će se nešto promijeniti.

- Cijena zamjene baterije sa ugradnjom i PDV-om za navedene iPhone modele do kraja tekuće godine iznosi 249 kn. Za cijene nakon navedenog perioda morat ćete sačekati cijenovnik da izađe, koji će biti prikazan i na našem vebsajtu - kazali su iz iStylea.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message