Obavijesti

Tech

Komentari 13

Instagram već počeo skrivati broj 'lajkova' na objavama

Instagram je već počeo skrivati broj 'lajkova' na fotografijama

Instagram radi test jer želi smanjiti stres svojim korisnicima da moraju imati što više lajkova. Korisnici će moći ispod objave vidjeti kome se ona svidjela ('i ostali'), ali neće vidjeti broj tih 'ostalih'

VIDEO

Kao što je bilo i najavljeno, Instagram je već počeo skrivati brojeve 'lajkova', i to u nekoliko država, uključujući Australiju i Japan.

To rade jer žele smanjiti stres svojim korisnicima da moraju imati što više lajkova, a test je započeo u četvrtak. Korisnici će moći ispod objave vidjeti kome se ona svidjela ('i ostali'), ali neće vidjeti broj tih 'ostalih'.

Sličan test provodio se u svibnju u Kanadi, a novi se priprema za korisnike iz Australije, Novog Zelanda, Irske, Italije, Japana i Brazila, rekla je kompanija za BBC.

- Nadamo se da će ovaj test smanjiti pritisak korisnika da moraju imati što više lajkova, da bi se mogli usredotočiti na dijeljenje sadržaja koji vole - poručila je Mia Garlick iz Facebooka Australija.

Instagram parodija: Prikazala je svoju verziju savršenih fotki
Instagram parodija: Prikazala je  svoju verziju savršenih fotki

I dalje ćete moći vidjeti lajkove na vaše objave, ali vaši prijatelji neće moći vidjeti koliko ste lajkova dobili na pojedinoj objavi.

Reakcije su oprečne. Jedni pozdravljaju ovu ideju i pozivaju Instagram da napravi upravo to, kako bi smanjio opsesiju za lajkovima u današnjem društvu. S druge strane, influenceri koji žive od lajkova i nisu najsretniji. Iako, oni će i dalje imati uvid u lajkove, te će moći Snapchat i VoxWeb su društvene mreže koje su već sakrile lajkove.

POGLEDAJTE VIDEO Lvl8.-a, NOVOG GAMING YOUTUBE KANALA:

Pokretanje videa...

Najbolje F2P BR igre 07:18
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije