Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Instagram je već počeo skrivati broj 'lajkova' na fotografijama

Instagram radi test jer želi smanjiti stres svojim korisnicima da moraju imati što više lajkova. Korisnici će moći ispod objave vidjeti kome se ona svidjela ('i ostali'), ali neće vidjeti broj tih 'ostalih'

Foto: Dreamstime/Instagram
13 komentara

Kao što je bilo i najavljeno, Instagram je već počeo skrivati brojeve 'lajkova', i to u nekoliko država, uključujući Australiju i Japan.

To rade jer žele smanjiti stres svojim korisnicima da moraju imati što više lajkova, a test je započeo u četvrtak. Korisnici će moći ispod objave vidjeti kome se ona svidjela ('i ostali'), ali neće vidjeti broj tih 'ostalih'.

Sličan test provodio se u svibnju u Kanadi, a novi se priprema za korisnike iz Australije, Novog Zelanda, Irske, Italije, Japana i Brazila, rekla je kompanija za BBC.

- Nadamo se da će ovaj test smanjiti pritisak korisnika da moraju imati što više lajkova, da bi se mogli usredotočiti na dijeljenje sadržaja koji vole - poručila je Mia Garlick iz Facebooka Australija.

ZAPALILA INSTAGRAM Instagram parodija: Prikazala je svoju verziju savršenih fotki

I dalje ćete moći vidjeti lajkove na vaše objave, ali vaši prijatelji neće moći vidjeti koliko ste lajkova dobili na pojedinoj objavi.

Reakcije su oprečne. Jedni pozdravljaju ovu ideju i pozivaju Instagram da napravi upravo to, kako bi smanjio opsesiju za lajkovima u današnjem društvu. S druge strane, influenceri koji žive od lajkova i nisu najsretniji. Iako, oni će i dalje imati uvid u lajkove, te će moći Snapchat i VoxWeb su društvene mreže koje su već sakrile lajkove.

POGLEDAJTE VIDEO Lvl8.-a, NOVOG GAMING YOUTUBE KANALA:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message