Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Investicije su imperativ za razvoj hrvatskog gospodarstva

Potrebno je staviti poseban naglasak na nužnost investiranja u digitalnu transformaciju i implementiranje novih tehnologija i njenih mogućnosti kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje

0 komentara

U zagrebačkoj Laubi održano je treće izdanje najposjećenije konferencije HUP-ICT Udruge pod nazivom Digitalna (R)evolucija 3.0. Na jednom mjestu okupilo se više od 600 stratega i kreatora digitalne ekonomije, poduzetnika i menadžera koji su iskoristili odličnu priliku za razmjenu znanja i iskustva te kvalitetan networking. Konferenciju je svojim dolaskom podržao i Darko Horvat, izaslanik Predsjednika Vlade RH, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.


Cilj konferencije bio je osvijestiti sve sudionike gospodarskog života u Hrvatskoj o važnosti promjena koje donosi digitalna transformacija i zašto je važno koristiti mogućnosti koje donosi tehnologija kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje, ali i svi drugi segmenti svakodnevnog života. A tema konferencije bila je potaknuta zadnjim IMD istraživanjem o digitalnoj konkurentnosti prema kojem je Hrvatska pala za čak 7 mjesta i to isključivo zbog „niske spremnosti za budućnost“. Na konferenciji se istaknulo kako je za postizanje digitalne konkurentnosti potrebno u potpunosti provesti digitalnu transformaciju uz najveći stupanj suradnje realnog i javnog sektora, i to uz podršku državnih vlasti, koja je sada već neizbježna.


Radni moto ovogodišnjeg izdanja konferencije bio je Talenti, Agilnost i Tehnologija koji je ujedno i naglašavao važnost svih komponenti potrebnih za uspješno provođenje digitalne transformacije. No, sljedeći korak koji je iznimno važan za Hrvatsku su investicije. Osim što se na konferenciji pokazalo kako je uspješna digitalna transformacija moguća i u Hrvatskoj, zaključilo se da su investicije sljedeći ključan korak za digitalnu budućnost Hrvatske. Potrebno je investirati u digitalnu transformaciju i implementiranje novih tehnologija koje su pravi put do veće razine produktivnosti i rasta BDP-a. Investicije su prilika koju Hrvatska ne bi trebala i ne smije propustiti.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message