Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo Huawei Freebuds 5i slušalice: Sjajan spoj cijene i naprednih audio mogućnosti

Isprobali smo Huawei Freebuds 5i slušalice: Sjajan spoj cijene i naprednih audio mogućnosti
4

Aktivno poništavanje pozadinske buke i napredni LDAC kodek za bolju kvalitetu zvuka su neke od značajki koje je Huawei ugurao u nove slušalice, no ima tu i nužnih kompromisa kako bi im spustili cijenu

VIDEO

Freebuds 5i najnovije su Huaweijeve bežične slušalice kojima ovaj kineski div dodatno učvršćuje svoj položaj u ovoj kategoriji gadgeta, koja je posljednjih godina nabujala od ultrajeftinih, pa sve do premium slušalica koje koštaju više stotina eura. Huawei Freebuds 5i spadaju u jako popularni rang slušalica ispod 100 eura, ali kineska je kompanija novi model značajno unaprijedila i posudila dobar dio značajki s daleko skupljih FreeBuds Pro 2 slušalica. 

Trenutno se mogu naći i za 75 eura, a u tom rangu je prava gužva slušalica koje nude aktivno poništavanje buke. Osim toga, nude mogućnost za povezivanje na više uređaja s različitim operacijskim sustavom u isto vrijeme, a dolaze s podrškom za AAC, SBC i napredniji LDAC codec, ako ga vaš uređaj podržava. 

Na testu smo imali slušalice u plavoj varijanti i u moru crnih i sivih slušalica, ove će se sigurno isticati, a Huawei je na kućište, ali i na svaku slušalicu stavio svoj logo, kako ne bi bilo zabune o čijim se slušalicama radi. Dok su slušalice sjajne, kućište je mat i prošarano pa izgleda kao oblutak. Poklopac se čvrsto drži i neće se otvarati sam od sebe uz neki jači trzaj, no kad je otvoren, možete ga jednim trzajem lako zatvoriti. Slušalice su dobro smještene u svom utoru i vrlo ih je lako izvaditi, a na samom kućištu još vam je jedino USB konektor na dnu te tipka za ponovno uparivanje. Uz slušalice dolaze dodatni silikonski nastavci kako bi našli svoju mjeru uha. 

Tijekom korištenja su prilično stabilne u uhu, no pri hodanju sam ih s vremena na vrijeme morao namještati kako bi ‘sjele’ na mjesto. Imaju IP54 zaštitu, što znači da bi trebale izdržati vaše znojno vježbanje.

Tu je standardno upravljanje gestama, dvostruki dodir, pritisak i klizanje. Prvi će prekinuti poziv ili pauzirati pjesmu, pritiskom na slušalice možete odbiti poziv ili upravljati poništavanjem buke, a klizanjem ćete smanjiti glasnoću. U AI Life aplikaciji možete te geste i mijenjati, no do same aplikacije sada možete ili kroz Huawei App Gallery ili je instalirati direktno s Huaweijeve stranice, jer je više nema u Google Play trgovini. Slušalice se mogu upariti kao bilo koji Bluetooth uređaj, ali ovako svakako izvlačite više iz njih. Ono što radi bez greške je prepoznavanje jesu li slušalice u ušima. Kao i kod drugih slušalica Huaweija, možete mijenjati između tri režima rada ANC-a, odnosno poništavanja pozadinske buke, koji će utjecati i na potrošnju baterije. Ultra režim može ukloniti do 42 dB.

Slušalice koje su teške samo 4,9 grama skraćene su za 7 mm u odnosu na prethodni model, pa samim time djeluju puno kompaktnije. U njima se nalazi 10 mm driver, a moj osobni dojam je kako pružaju generalno dobar i balansiran zvuk. Osobno bih htio više basa, a to možete u postavkama ekvilajzera promijeniti i uključiti bass boost, a isto ima i za visoke tonove. No, to je to od nekog posebnog podešavanja zvuka.

Iz slušalica i kućišta možete ukupno izvući oko 28 sati slušanja glazbe, kad je ANC isključen, navodi Huawei, a to otprilike odgovara i stvarnom korištenju. Uz ANC, što je sretnija opcija, možete dobiti ukupno oko 18 sati. A 15-ak minuta na punjaču će vam donijeti otprilike četiri sata slušanja glazbe, odnosno ukupno slušalicama i kućištu treba dva sata da se napune. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine
POZITIVAN CJENOVNI UDAR

Telemachov novi potez: Snizili cijene optike svima i dižu brzine

Telemach je odlučio pojednostaviti ponudu te svojim korisnicima optičkog interneta snižavaju cijene u njihovim Giga paketima. Uz to, ukinuli su i najmanji paket od 300 Mbit/s te svi dosadašnji korisnici dobivaju 1 Gigu

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti
INNOVATION DAY 2024.

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti

Veliki edukativni projekt STEMwave završava spektakularnim dograđajem u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić