Obavijesti

Tech

Komentari 4

Isprobali smo MateBook X: Novi Huaweijev lapotp izaziva Apple

Isprobali smo MateBook X: Novi Huaweijev lapotp izaziva Apple
11

MateBook X odlično je dizajniran ultrabook moćnih performansi. Baterija se puni preko superbrzog 65W punjača, a uz veliki ekran neobičnog formata dolaze sjajni zvučnici pa je ovo i dobar sustav za zabavu

VIDEO

Huawei je i sa najnovijom MateBook serijom laptopa pokazao da su postali pravi majstori u izradi fantastično dizajniranih i moćnih prijenosnika koji se lako mogu smjestiti u sam vrh najpoželjnijih ultrabookova. A nije da godinama rade isključivo laptope.

Mi smo isprobali MateBook X koji je upakiran u kućište tanko samo 13 milimetara i teško tek par grama iznad jedne kile. No, bez obzira male dimenzije, tu se nalazi moćan i5 procesor (i5-10210U), SSD od 512 GB i 16 GB RAM-a. Ovaj kompaktni MateBook odlično izgleda, ovaj testni je imao matirano zeleno kućište (Forest Green), a kako je prilično lagan, bez problema ćete ga nositi u ruksaku ili torbi.

Odličnu izradu i pažnju na detalje vidjet ćete i kad ga otvorite. Sjajno je balansiran i bez obzira na malu masu, kad podignete ekran nećete imati osjećaj da ga tipkovnica želi pratiti i na stolu sve stoji prilično čvrsto. Ekran od 13 inča dolazi s omjerom 3:2 i osjetljiv je na dodir, a kako bi stanjili rubove oko ekrana, Huawei je gurnuo kameru (720p) na tipkovnicu. Ta je lokacija poznata i iz ranijih modela i rješenje ima svoje sigurnosne prednosti, odnosno kameru lako možete zatvoriti. No kut snimanja baš vam i neće laskati, jer ćete imati dojam kao da vas snima u bradu.

Što se samog ekrana (IPS LCD) tiče, rezolucija od 3000x2000 piksela je fantastična, dok sam format nije najsretniji za filmove, ali u radu će biti idealan. Boje su dobro zasićene i kontrast je dobar. Tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje kojem možete regulirati jačinu, same tipke su standardne veličine, a iako je ovo laptop malih dimenzija nećete osjećati gužvu među slovima. Tipke su relativno plitke, ali sama tipkovnica djeluje kvalitetno. Trackpad je solidan, ali kako imamo ekran osjetljiv na dodir, prsti su jako često bježali prema ekranu da bi pokrenuli neke aplikacije. 

Kako se radi o moćnom laptopu s i5 procesorom sa 16 GB RAM-a, sve aplikacije rade glatko i brzo, no uz IntelUHD grafiku ne računajte na moćan gaming. Što ne znači da ne možete zaigrati igre na nižim postavkama. Laptop je praktično nečujan zbog sustava hlađenja koji nema ventilatore, no posljedica toga je da se laptop dosta grije kad ga opteretite.

Baterija 'drži' oko 8 sati, ovisno o načinu korištenja. No, čak i ako vam to nije dovoljno, Huawei uz laptop nudi 65W punjač koji će ga ekspresno vratiti u 'zeleno'.

Stereo zvučnici nisu nigdje izraženi i naglašeni, ali ima ih četiri (2x 2W i 2x 1W) i zvuk koji isporučuju je fantastičan za ovako mali laptop. Duboki tonovi jasno se čuju, dovoljno su glasni i pravi je gušt gledati filmove ili slušati glazbu iz MateBooka.

Od portova, MateBook ima samo dva i to USB-C utora te 3,5mm konektor za slušalice. Odlična je opcija što se laptop može puniti preko oba USB-C ulaz,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo