Tech

Komentari 49

Izradili su impresivnog robota i odmah ga počeli maltretirati

Izradili su impresivnog robota i odmah ga počeli maltretirati

Najnoviji Atlas pokazuje nevjerojatnu razinu spretnosti i stabilnosti čak i nakon snažnih udaraca čovjeka. Uz to sada lakoćom otvara vrata i podiže se s poda kad ga bacite na pod

Googleov Boston Dynamics objavio je u utorak video koji prikazuje najnoviju generaciju Atlasa, humanoidnog robota koji sada izgleda još impresivnije. No, vjerojatno najspektakularniji dio je stabilnost i spretnost za ovaj 1,75 metara visok i 81 kg težak stroj. A osim spretnosti prikazao je i iznimnu razinu tolerancije na ljudskog nasilnika koji ga gura sa svih strana i baca na pod.

via GIPHY

Naravno, ovdje se radilo o demonstraciji njegovih vještina, ali ako ikad dođe do Sudnjeg dana iz Terminatora ili sličnog trenutka u kojem će roboti reći dosta, Atlas će biti taj koji će vjerojatno imati ove trenutke u svojoj memoriji.

Atlas u ovom fascinantnom videu može lakoćom šetati kroz snijeg, čučnuti i uzeti kutiju te je staviti na policu, ali i otvarati vrata. Nakon što ga čovjek gurne palicom za hokej, robot je prikazao i da je prilično stabilan na nogama, a nakon što je dobio udarac u leđa i pao, možete ga vidjeti kako sam ustaje i nastavlja obavljati svoje zadatke. Iz Boston Dynamicsa navode da robot koristi senzore u nogama i i tijelu kako bi održao ravnotežu te LIDAR i stereo senzore u glavi za izbjegavanje prepreka i pregled terena.