Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Jazz muzičar svirao gitaru dok su mu operirali tumor mozga

Jako se teško koncentrirati dok si između opće anestezije i budnog stanja i slušaš zvukove kirurškog lasera u svom mozgu, objasnio je. Čim se oporavi, nastavlja nastupati

0 komentara

Južnoafrički jazz glazbenik Musa Manzini svirao je po cijelom svijetu, no najposebniji je nastup nedavno održao svirajući gitaru dok su mu liječnici operirali mozak

Video-snimka Manziniija napravljena za vrijeme šest sati duge operacije tumora na mozgu pokazuje glazbenika kako okružen medicinskim osobljem leži u operacijskoj sali i prebire po gitari.

POGLEDAJTE VIDEO:

To je omogućilo liječnicima u južnoafričkom Durbanu da prate koje je dijelove mozga Manzini koristio za sviranje i tako ih sačuvaju te vrate pokretljivost njegovih prstiju, narušenu tumorom.

- Osjećao sam se vrlo čudno i neugodno - rekao je Manzini Reutersu tjedna dana nakon operacije.

- Jako se teško koncentrirati dok si između opće anestezije i budnog stanja i slušaš zvukove kirurškog lasera u svom mozgu - objasnio je.

NEUROLOZI SU ŠOKIRANI Curici (11) rekli da će umrijeti, a onda je tumor mozga nestao

Liječnici su odlučili Manzinija držati budnim kako bi tijekom operacije mogli procjenjivati koji dijelovi mozga funkcioniraju i tako smanjiti opasnost od neurološke štete.

- Bio je uspješno, a najveći rizik je bila paraliza. Nisam paraliziran, još uvijek kontroliram svoje udove te sam dobrog raspoloženja i dobro se oporavljam - rekao je.

Manzini kaže da se namjerava vratiti na pozornice kada se oporavi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message