Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Jezivi zvukovi iz svemira nam dolaze i s Jupitera i Saturna...

NASA je objavila popis kraćih zvučnih zapisa koje su njihovi znanstvenici konvertirali iz elektromagnetskih valova. Na listi ima zanimljivih zapisa, neki su jezivi, a neki podsjećaju i na poznate filmove...

FILE PHOTO:  A NASA illustration depicts one possible appearance of the planet Kepler-452b
Foto: NASA
58 komentara

Ususret Noći vještica, NASA je podijelila SoundCloud playlistu jezivih zvukova iz svemira. Lista se sastoji od izabranih zvukova koje je agencija prikupila tijekom svojih mnogobrojnih svemirskih misija koje uključuju, između ostalog, planete Jupiter i Saturn.

Zvukovi koje je NASA 'usmjerila' Zemljanima nisu ustvari zvukovi u pravom smislu riječi. Tehnički, to su emitirani elektromagnetski valovi koje su njihovi znanstvenici konvertirali u zvukovne valove.

Najzanimljiviji zvukovi, a po mišljenju mnogih i najjeziviji, definitivno dolaze sa Saturna koji je NASA opisala kao "izvor intenzivnih emisija". 

Ti se radiovalovi mogu dovesti u vezu s onima koje emitira polarna svjetlost na krajevima planeta. Te polarne svjetlosti slične su onima koje imamo i na Zemlji, na sjevernom i južnom polu, piše u izvješću NASA-e.

Osim tih, mnogima su zanimljivi i zvukovi sa zvijezde KIC7671081B, koji, mora se priznati, podsjećaju na glazbu iz Ratova zvijezda. Oni su prikupljeni u sklopu NASA-inog programa Kepler.

Osim spomenutih na listi je još dvadesetak zvukova, kratkih, jezivih i zanimljivih. Poslušajte ih sami.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message