Obavijesti

Tech

Komentari 13

Još malo bolji: Kod Xperije Z2 bitne su novosti ispod 'haube'

Još malo bolji: Kod Xperije Z2 bitne su novosti ispod 'haube'
5

Vizualno gotovo identična, Xperia Z2 donosi blage promjene u nekoliko detalja. Novi procesor, više radne memorije, bolja kamera koja snima 4K video i jača baterija..

VIDEO

Sony je prošle godine predstavio prvu Xperiju Z, a godinu dana kasnije stiže već treći model Xperia Z2, koju Sony naziva najboljim vrhunskim vodootpornim telefonom. U odnosu na Z1, nisu se odlučili na značajne promjene u dizajnu te je telefon zadržao gotovo identične mjere. Ekran je i dalje Full HD rezolucije, tu je i četverojezgreni procesor, impresivna kamera od 20,7 megapiksela, a kao i prethodnik potpuno je vodootporan.

Što su onda promijenili?

U odnosnu na prethodnika, ekran je dobio 0,2 inča veću dijagonalu, ali je sada i IPS za razliku od prošlogodišnjeg TFT-a. Procesor je mrvicu brži Snapdragon 801 na 2,3 GHz uz dodatnih 1 GB RAM (ukupno 3), a pogoni ga Android 4.4.2. Kamera sada može snimati i video 4K rezolucije, što neće značiti previše, ako nemate televizor na kojem ćete ga moći pregledati. Poboljšana je i baterija, koja je dobila dodatnih 200 mAh kapaciteta. Isporuke telefona krenut će već u ožujku.

Xperia Z2 Tablet dolazi s ekranom dijagonale 10,1 inča i također je vodootporan. Ekran je iste tehnologije kao i Z2 telefon, sa Sonyjevom Live Colour LED tehnologijom za vjerniji prikaz boja. Debljina mu je samo 6,4 mm uz 426 grama mase. Verzija s 3G/LTE podrškom teža je 13 grama. Kapacitet baterije je 6000 mAh, za koju Sony navodi do 10 sati neprekidnog rada. Tablet je opremljen kamerom od 8,1 megapiksela te prednjom rezolucije 2,2 megapiksela. On će također u prodaju u ožujku. 

Xperia M2 novi je telefon u Sonyjevoj liniji, a radi se o uređaju s ekranom dijagonale 4,8 inča (960x540 piksela) debljine 8,6 milimetara. Odlikuje se sličnim dizajnom kao i Xperia Z2, no pogoni ga 1,2 GHz četverojezgreni procesor uz 1 GB radne memorije i 8 GB interne. Rezolucija kamere je 8 megapiksela, a snima i Full HD video. Podržava 4G mreže, a kapacitet baterije je 2300 mAh. Bit će dostupan i u Dual SIM verziji, a na tržište kreće od travnja. 

Uz telefone, Sony je najavio da će od ožujka biti dostupni SmartBand narukvica i LifeLog aplikacija koji su predstavljeni na CES-u u siječnju.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno