Obavijesti

Tech

Komentari 0

Kako biti sigurniji u online svijetu? A1 i CSI kroz platformu BoljiOnline žele educirati ljude

Kako biti sigurniji u  online svijetu? A1  i CSI kroz platformu BoljiOnline žele educirati ljude
7

Kroz svoj rad upoznajemo se s različitim slučajevima koji nam svakodnevno potvrđuju koliko je važno educirati korisnike o ispravnom postupanju na mreži, pojasnio je voditelj Centra za sigurniji internet

VIDEO

Novim projektom i istoimenom kampanjom #BoljiOnline A1 Hrvatska, u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, još jednom naglašava važnost poboljšanja sigurnosti svih korisnika na mreži.

Ovog puta, na društvenu digitalnu odgovornost pozivaju kreatore online sadržaja – medije i influencere, brojne poznate osobe koje su prepoznale važnost svog utjecaja u ostvarenju ovog važnog cilja, ali i sve korisnike.

- Kao telekom koji omogućuje 5G i najširu optičku mrežu u Hrvatskoj svjesni smo svoje odgovornosti u digitalnom svijetu, stoga se trudimo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo korisnicima omogućili #BoljiOnline svijet. Najkraće rečeno, to je svijet u kojem svi zajedno brinemo o svojoj sigurnosti na mreži, preveniramo cyberbullying i uspješno se nosimo s njim, ne vjerujemo neistinitim vijestima i trudimo se manje gledati u svoje ekrane, a više u ljude i svijet oko sebe - objasnila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na putu prema tome cilju partner im je Centar za sigurniji Internet.

- Kroz svoj rad upoznajemo se s različitim slučajevima koji nam svakodnevno potvrđuju koliko je važno educirati korisnike o ispravnom postupanju na mreži. Tehnologija može biti sjajan alat ako ga znamo odgovorno koristiti i zato su projekti poput ovog iznimno važni. Moramo osvijestiti koje su skrivene opasnosti na internetu i edukacijom spriječiti da one postanu stvarna prijetnja. To je neprestani rad o kojem je potrebno javno pričati i zato mi je iznimno drago da su ovaj projekt svojim dolaskom podržala brojna poznata lica - izjavio je Tomislav Ramljak, voditelj Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Centra za sigurniji Internet.

Praktične savjete kako zaštiti svoje lozinke, pričati sa djecom o bontonu na društvenim mrežama ili kako se nositi s negativnim komentarima, moderatorici Neveni Rendeli i svim uzvanicima više su objasnili Iva Ančić, A1 Hrvatska, Hana Hrpka, predsjednica udruge Hrabri telefon, Alen Delić, stručnjak za informacijsku sigurnost i Pamela Perkić,  poznata influencerica, poduzetnica i aktivistica.

Svi oni složili su se da su odgovornost i lijepo ponašanje prema sebi i drugima jednako važni na mreži i u offline svijetu. Jedan od načina zaštite od modernih izazova na internetu upravo su ovakvi projekti koji educiraju, potiču na javni razgovor i dijeljenje međusobnih iskustava, a sve s ciljem poboljšanja odgovornosti svih korisnika, bez obzira na njihovu dob.

  • 46% djece provodi više od četiri sata na internetu svaki dan
  • 66% ih smatra da influencerski sadržaj može smanjiti samopouzdanje i izazvati zavist kod djece
  • 80% odraslih i 60% djece smatra da se ponašamo gore jedni prema drugima online nego uživo

Svoju podršku kampanji #BoljiOnline i sigurnijem svijetu na mreži iskazali su i pjevači Damir Kedžo, Zsa Zsa, Josip Palameta, Vjeko Ključarić i nedavni pobjednik poznatog pjevačkog showa - Lovro Juraga. Premijernom izvedbom remakea poznate Arsenove pjesme „Kad bi svi“, u ovom slučaju bili #BoljiOnline, zabavili su druge javnosti poznate uzvanike koji su s velikim interesom sudjelovali u programu koji je za njih pomno osmislio A1 Hrvatska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju