Obavijesti

Tech

Komentari 25

Kamere Google Street Viewa počinju snimati i u Hrvatskoj

Kamere Google Street Viewa počinju snimati i u Hrvatskoj
1

Google je najavio da će štititi privatnost građana, a zamutit će lica i registracije vozila. Prikupljene slike obradit će se i spojiti, a proces će trajati nekoliko mjeseci

VIDEO

Googleove kamere stižu i u Hrvatsku. Američki internetski div najavio je da će u Hrvatskoj početi prikupljati fotografije za uslugu StreetView, ali i za unapređenja Google Mapsa. U nadolazećim tjednima Googleovi automobili i bicikli vozit će i fotografirati lokacije diljem Hrvatske. Prikupljene fotografije obradit će se i spojiti, a proces će trajati nekoliko mjeseci. Google je najavio da će štititi privatnost građana jer će lica i registarske oznake vozila biti zamućeni. Ljudi će moći prijaviti fotografiju za uklanjanje klikom na ikonu “prijavite problem“ smještenu u daljnjem lijevom kutu fotografije.

Street View je usluga dostupna u više od 30 zemalja. Ona omogućava virtualno istraživanje lokacija putem panoramskih fotografija snimljenih na razini ulice. Za područja za koja je usluga Street View dostupna, panoramskim slikama snimljenim na razini ulice može se pristupiti zumiranjem na najnižu razinu na Google Maps ili povlačenjem narančaste ikone "Pegman“ koja se nalazi na lijevoj strani karte na ulicu označenu plavom bojom.

Usluga omogućuje korisniku pogledati restoran prije same rezervacije, napraviti plan putovanja, organizirati mjesto sastanka, dobiti pomoć oko domaće zadaće iz zemljopisa i još mnogo toga.

Više informacija o usluzi Street View možete doznati na OVDJE. Također, na navedenoj stranici na kalendaru vožnje možete pronaći informacije o kretanju Googleova automobila.

Zbog zabrinutosti za privatnost građana u mnogim je zemljama Googleu bilo zabranjivano snimanje. Zabrana je donedavno bila na snazi i u Austriji, a zbog problema sa sudovima Google je posve obustavio snimanje u Njemačkoj. Kamere Street Viewa zbog prosvjeda lokalnih vlasti trenutačno ne snimaju ni u Indiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom