Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Kraj za Nebesku palaču: Kinezi srušili svoju svemirsku postaju

Tiangong-2, što znači "Nebeska palača" težak 8,6 tona, lansiran je u rujnu 2016. i manji je prethodnik kineske svemirske stanice planirane za 2022. Srušili su je u južnom dijelu Tihog oceana

CHINA-TIANZHOU-1-TIANGONG-2-DOCKING (CN)
Foto: Wang Sijiang/XINHUA/PIXSELL
7 komentara

Kineski svemirski laboratorij Tiangong-2 završio je gotovo trogodišnju misiju u petak izgorjevši tijekom kontroliranog povratka u atmosferu Zemlje iznad južnog dijela Tihog oceana.

Većina letjelice duge 10,4 metara uništena je tijekom ulaska u atmosferu, a manji komadi pali su u "sigurno područje" u južnom dijelu Tihog oceana, prenio je Kineski narodni list pozivajući se na kinesku svemirsku agenciju.

Tiangong-2, što znači "Nebeska palača" težak 8,6 tona, lansiran je u rujnu 2016. i manji je prethodnik kineske svemirske stanice planirane za 2022.

Dva su kineska astronauta živjela na letjelici više od 29 dana u 2016. što je najdulji let s ljudskom posadom u kineskoj povijesti.

Osim što je testirao mogućnost života u laboratoriju Tiangong-2 bio je testni poligon za sustave za pristajanje i punjenje goriva kao i druge operacije održavanja potrebne na budućoj svemirskoj stanici.

Prvi kineski svemirski laboratorij  Tiangong-1 u atmosferu Zemlje vratio se u travnju 2018. također iznad južnog dijela Tihog oceana. (hru)

POGLEDAJTE VIDEO Lvl8.-a, NOVOG GAMING YOUTUBE KANALA:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message