Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Kreatori GTA prestali 'gaziti' radnike nakon otkrića skandala

Jedan od najvećih kreatora videoigara na svijetu navodno je olakšao život svojih zaposlenika poslije izvještaja o nehumanim uvjetima rada.

Foto: Rockstar Games
0 komentara

Rockstar Games, jedan od najvećih studija za razvoj igara na svijetu i kreator megapopularnog Grand Theft Auto serijala, poboljšao je radne uvjete u jednoj od svojih britanskih podružnica poslije izvještaja o nehumanim potraživanjima i radnim tjednima od 100 sati, tvrdi Kotaku.

Najviše razloga za slavlje navodno imaju testeri u Rockstar Lincolnu koji su do sada radili kao honorarci; izvori tvrde kako su tom kadru 1. kolovoza ponuđeni ugovori na neodređeno radno vrijeme.

Iako trenutačno nije jasno odnosi li se ova promjena na druge Rockstarove studije, i ovo je nemala pobjeda za njegove najniže rangove. Izvještaji s kraja prošle godine tvrdili su kako su testere u tvrtki često podsjećali na to koliko su sretni da uopće imaju priliku raditi za slavni studio.

Upitni uvjeti rada nisu prvi zabrinjavajuć trend povezan s Rockstarovom operacijom u Ujedinjenom Kraljevstvu; prije samo nekoliko tjedana, ova gaming korporacija optužena je da već punih deset godina izbjegava britanske poreznike, i to unatoč činjenici da jednako toliko dugo agresivno progoni subvencije od Londona.

I dok se u svijetu sada vode kampanje za poboljšavanje radnih uvjeta game testera, u Hrvatskoj niti puno teže zamjenjivi programeri nisu sigurni, kako je ovih dana otkrio slavni zagrebački studio LGM Games u ekskluzivnom intervjuu za Lvl8.

Odgovoran pristup gamingu kao profesiji i sektoru enormnog ekonomskog potencijala za Lijepu našu jedna je od ključnih poruka Esports prvenstva Hrvatske, novog državnog natjecanja u videoigrama čije će finale biti održano sljedeći mjesec u prostorijama Stabla znanja, tj. Studentskog centra Zagreb.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message