Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Kroz deset godina Hrvati će skoro sve plaćati mobitelima

Istraživanje koje je uključivalo 28.000 europskih tvrtki i trgovaca pokazuje da smo na europskoj razini s plaćanjima preko mobitela kroz aplikacije poput Google Paya

Foto: Settle
5 komentara

Većina hrvatskih trgovaca očekuje da će kroz deset godina mobilna plaćanja imati primat (77 posto), a to uključuje beskontaktno te plaćanje mobitelom. Pokazuje to istraživanje tvrtke LM Research za norvešku Auku koja razvija servise za mobilna plaćanja, među kojima je i aplikacija Settle. 

U usporedbi s Hrvatskom, 72 posto europskih trgovaca očekuje da će mobilna plaćanja imati primat. Zanimljivo je da ih tek nešto više od trećine prihvaća beskontaktne načine plaćanja mobitelom poput Google Paya, dok je europski prosjek 32 posto. Inače, ovo veliko istraživanje uključilo je 28.000 tvrtki. 

Što se Hrvatske tiče, 45 posto onih koji danas ne prihvaćaju mobilna plaćanja, očekuje da će to razmotriti u sljedećih godinu dana. Polovica ih ne nailazi na izazove zbog toga što primaju i rukuju gotovinom, koja je i u Europi i dalje preferirani način plaćanja (61 posto). 

- Ovo istraživanje pokazalo je kako postoji ogromna prilika za hrvatske tvrtke i potrošače da digitaliziraju gotovinu – upravo zbog toga odabrali smo Hrvatsku kao prvo tržište gdje će biti dostupan Settle, naša aplikacija za mobilna plaćanja- rekao je Daniel Döderlein, osnivač i direktor norveške tvrtke Auka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message