Obavijesti

Tech

Komentari 7

Lažirali Google i Apple: Kradu podatke kroz uvjerljivu prevaru

Lažirali Google i Apple: Kradu podatke kroz uvjerljivu prevaru
1

Nakon lažnog Googlea, još jedna iznimno razrađena i uvjerljiva phishing prevara korisnika šalje kroz lažni Apple ID login ekran da preda hrpu podataka o sebi.

VIDEO

Samo dan nakon što je otkrivena vrlo uvjerljiva phishing prevara koja je kroz lažni Google Docs login ekran omogućila pristup vašim podacima, otkrivena je još jedna i to kroz Apple ID login ekran. A, ova je smještena na serveru Electronic Artsa.

Netcraft na svom blogu opisuje kako cijela prevara funkcionira. Korisnika se prvo s neke legitimne EA.com adrese preusmjerava na Apple ID login ekran, koji izgleda legitimno, ali nije. Nakon što korisnik unese svoje podatke, preusmjerava ga se na drugi ekran koji traži gomilu drugih informacija, poput punog imena, broja kreditne kartice (i verifikacijski kod), datuma rođenja i djevojačkog prezimena majke. Nakon što sve ispunite i kliknete OK, stranica vas šalje na Appleov pravi login ekran. 

Kako EA ima mnogo igara za iPhone, moguće je da ih se kroz neku lažnu ponudu šalje na EA stranice i lažni Apple ID ekran. EA kaže da istražuju cijelu situaciju te da su ranjivost svoje stranice već ispravili. 

Kao što je vrijedilo i za Google, ista stvar vrijedi i ovdje. Korisnici trebaju iznimno oprezni biti gdje i kome daju informacije i na kakve linkove odlaze iz e-pošte. Ako sumnjate na autentičnost linka, uvijek upišite originalnu adresu koju želite posjetiti i s nje kroz navigaciju dođite do stranice o kojoj bi se trebalo raditi. 

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta