Tech

Komentari 19

Rimac otvara razvojni ured u Velikoj Britaniji, do kraja ove godine zaposlit će 30 ljudi

Rimac otvara razvojni ured u Velikoj Britaniji, do kraja ove godine zaposlit će 30 ljudi

Iako će nam Hrvatska uvijek biti dom, odlučili smo iskoristiti priliku i okupiti mali tim u Velikoj Britaniji, gdje automobilska industrija ima dugu povijest i visoku razinu stručnosti, kaže Rimac

Tvrtka Mate Rimca objavila je da otvaraju novi ured za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji, a Rimca je u utorak u Svetoj Nedelji posjetio državni ministar za trgovinsku politiku Velike Britanije Greg Hands.

Rimac Ured za istraživanje i razvoj u Britaniji otvoren je u Warwick Enterprise Parku, a planira se zapošljavanje 30 ljudi do kraja 2021. godine. Rimčev tim u Velikoj Britaniji surađivat će s britanskom automobilskom industrijom i hrvatskim sjedištem tvrtke. 

- Iako će nam Hrvatska uvijek biti dom, odlučili smo iskoristiti priliku i okupiti mali tim u Velikoj Britaniji, gdje automobilska industrija ima dugu povijest i visoku razinu stručnosti. Mišljenja smo da su britanski inženjeri prvoklasni u novim tehnologijama elektrifikacije vozila i buduće mobilnosti. Iako započinjemo s malim uredom, mogli bismo se značajno proširiti u godinama koje dolaze, radeći na budućim Rimac projektima te usko surađujući s našim timom inženjera, dizajnera i tehničara iz Hrvatske - rekao je Mate Rimac.

Rimac Automobili već ima uske veze s Velikom Britanijom, s H.R. Owen grupom koja je dio globalne mreže partnera. Tvrtka je već isporučila tehnologiju za brojne britanske automobilske marke kao što su Aston Martin i Jaguar Land Rover, ali je i dobavljač mnogim najvećim svjetskim proizvođačima automobila, uključujući Hyundai, Porsche, Pininfarinu, Koenigsegg i druge.

Rimac Automobili će uskoro predstaviti njihov super sportski električni automobil C_Two, u svom konačnom obliku. Nakon višegodišnjeg procesa razvoja i testiranja, C_Two će uskoro ući u serijsku proizvodnju, ograničenu na 150 jedinica. Rimac C_Two imat će nevjerojatne performanse: najveću brzinu od 412 km/h, ubrzanje do 100 km/h za manje od dvije sekunde, do 300 km/h za 11.4 sekunde.