Tech

Komentari 24

Mazda CX-30 je SUV zvijezda, oduševit će vas osnovni motor

Mazda CX-30 je SUV zvijezda, oduševit će vas osnovni motor

Premium unutrašnjost, dobar izgled, vrhunske vozne osobine... CX-30 je odličan u svakom pogledu. Čak i naizgled slabašni benzinski motor potpuno je dovoljan za uživanje u ovom autu

I s osnovnim benzinskim motorom CX-30 je auto koji će vas oduševiti. Pogotovo uz bogatu opremu kakvu ima testni model. Snaga motora od 122 KS nije nešto posebno, no CX-30 je užitak voziti. Ponašanje u zavoju je mnogo bolje nego kod tipičnog konkurenta, upravljač vrlo precizan, a mjenjač među najboljim ručnim mjenjačima na svijetu.

I potrošnja Skyactiv motora nije pretjerana. Okruglih sedam litara na testu vrlo je dobro za benzinca u ovoj klasi. CX-30 je dimenzijama tipičan kompaktni SUV. Izgleda dobro, a iza privlačne vanjštine krije se praktična unutrašnjost.

Ponuda prostora je solidna, no to nije najjača strana CX-30, ima i prostranijih konkurenata. S druge strane, udobnost u vožnji je vrhunska i buka niska. Oduševljavaju i ergonomija te kvaliteta materijala i izrade u unutrašnjosti. Kao da se radi o nekome modelu premium klase. I oprema oduševljava. Primjerice i upravljač je grijan,a tu je i head-up zaslon. Cijena je na razini prosjeka klase, a testni model je prilično bogato opremljen.

 Testirana Mazda CX-30 Skyactiv G122 u opremi ima head up zaslon, 18” alunaplatke, 8,8” zaslon, grijana sjedala...