Tech

Komentari 15

Microsoft skratio radni tjedan, produktivnost skočila 40 posto

Microsoft skratio radni tjedan, produktivnost skočila 40 posto

Navodi se kako je skoku u produktivnosti pomogla činjenica da su radnici morali biti ekonomični i učinkoviti sa svojim vremenom. Odnosno, mnogi su sastanci skraćeni ili su ih obavili na daljinu

Microsoft je u japanskoj podružnici odlučio testirati radni tjedan od četiri dana, a nakon testa objavili su kako je produktivnost skočila za skoro 40 posto, prenosi Mashable.

Testiranje su proveli tijekom kolovoza, kad je otprilike 2300 radnika dobilo slobodni petak i to kroz pet tjedana. Za te petke im nisu smanjili plaću ili uzimali dane godišnjeg.

- Želim da zaposlenici misle o tome i iskuse kako mogu iste rezultate obaviti s 20 posto manje radnog vremena - rekao je šef japanskog Microsofta Takuya Hirano. 

Navodi se kako je skoku u produktivnosti pomogla činjenica da su radnici morali biti ekonomični i učinkoviti sa svojim vremenom. Odnosno, mnogi su sastanci skraćeni ili su ih obavili na daljinu kako bi izbjegli putovanja. Naravno, ulogu u svemu je igrao i dodatni dan odmora. 

Dodatni bonus je i što je potrošnja energije pala za 23,1 posto, a radnici su isprintali i puno manje papira. Čak je 92,1 posot radnika reklo kako im se kraći tjedan svidio. Microsoft planira ovaj test ponoviti i sljedećeg ljeta.