Obavijesti

Tech

Komentari 0

Mogu i bez Googlea: Huawei radi na svojoj verziji 'Karata'

Mogu i bez Googlea: Huawei radi na svojoj verziji 'Karata'
1

Ruski Yandex (pandan Googleu) i Booking.com navodno su već pristali koristiti Huaweijev Map Kit, novi sustav za lokacijske usluge na kojem radi kineski div.

VIDEO

Googleove Karte su sveprisutni servis za navigaciju koji je i duboko prožet kroz praktično sve aplikacije koje danas koristimo, a uskoro bi trebale dobiti konkurenciju iz Huaweija. 

Kineski div radi na vlastitim kartama, a njihova aplikacija zove se Map Kit. China Daily prenosi da bi je trebali predstaviti u listopadu. No, za razliku od Google Mapsa, ova nije direktno namijenjena za komercijalno korištenje i snalaženje običnih korisnika. Ovo bi trebao biti servis developerima koji će nove aplikacije graditi koristeći njihove kartografske mogućnosti. 

Aplikacija bi trebala biti dostupna u 150 zemalja i regija te podržavati 40 jezika. Navodno bi trebala uključivati stvarne uvjete u prometu, sofisticiranu navigaciju i mapiranje pomoću proširene stvarnosti. Yandex (ruski pandan Googleu) i Booking.com navodno su već pristali koristiti njihove nove usluge. 

- Naša aplikacija vrlo je sofisticiran navigacijski sustav u stvarnom vremenu. Recimo, ona će moći prepoznati i najsitnije detalje poput najmanjih promjena na prometnicama o čemu će odmah obavještavati korisnika. Također, Huawei Map Kit podržavat će i mapiranje proširene stvarnosti - izjavio je Zhang Pingan, predsjednik cloud usluga u Huaweijevoj poslovnoj grupi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ova vijest dolazi u jeku upitne budućnosti i suradnje između Googlea i Huaweija, ali i nakon što je Huawei najavio svoj operacijski sustav - HarmonyOS. 

HarmonyOS bi trebao biti rezervna opcija u slučaju potpune zabrane korištenja američkih softvera, no HarmonyOS je i sustav za cijeli niz pametnih uređaja na kojima radi kineski div - poput televizora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4
TROJAC NA TESTU

Svaki sa svojim karakterom: Testirali smo Huawei Watch GT4

GT4 dolazi u tri različita izdanja, ali s impresivnom baterijom koja radi do 14 dana s jednim punjenjem. Metalna kućišta s različitom obradom i bojama te remenjem, svakom satu daju i drugačiji fokus, no nedostaje i dalje velik broj aplikacija

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'
ISTRAŽIVANJE CRVENOG PLANETA

Helikopter Ingenuity poslao je posljednju poruku s Marsa: 'On će sada biti testna platforma...'

Dosad je Ingenuity ukupno prešao oko 17 kilometara i letio na visini od 24 metra. Na Mars je stigao u veljači 2021. na roveru Perseverance
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle