Obavijesti

Tech

Monty Pythonovci glazbenog svijeta, Mnozil Brass, stižu u Zagreb!

Monty Pythonovci glazbenog svijeta, Mnozil Brass, stižu u Zagreb!

Austrijski brass fenomen Mnozil Brass nastupit će prvi put 12. ožujka 2023. u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski s najnovijim spektaklom "Phoenix".

Austrijski brass fenomen Mnozil Brass nastupit će prvi put 12. ožujka 2023. u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Lisinski s najnovijim spektaklom "Phoenix". Ovi takozvani Monty Pythonovci glazbenog svijeta, koji kombiniraju urnebesnu komediju s izvanrednim glazbenim mogućnostima publiku će počastiti sa svojim najboljim izdanjem- sjajnom zabavom, virtuoznošću i iskustvom kombinacije komedije, smijeha i glazbe.

Mnozil Brass već tri desetljeća oduševljava brojne glazbene sladokusce u zemlji i inozemstvu. Mnozil Brass osnovan je 1992. godine u Beču i danas se smatra jednim od vodećih svjetskih puhačkih sastava čiji je izričaj između klasike, jazza i drugih glazbenih žanrova. Njihovi su nastupi pravi doživljaj i s kazališne strane jer su ispunjeni komičnim scenama. Upravo zbog toga na svoje koncerte privlače sve generacije slušatelja, čak i one koji nisu upućeni u glazbu. Koncerti sedmeročlane grupe gotovo uvijek prerastu u iznimno uzbudljivo i zabavno glazbeno iskustvo.

Kad govorimo o Mnozil Brass, govorimo o jednoj od međunarodno najuspješnijih grupa na svijetu. Održe preko 100 koncerata godišnje na svim kontinentima, a već su svirali na najprestižnijim koncertnim pozornicama poput londonskog Royal Albert Halla, Berlinske Filharmonije i Konzerthausa u Beču. Većina predstava je rasprodana nekoliko tjedana unaprijed. Baš kao što su Thomas Gansch i njegovi kolege otvoreni u pogledu koncepta performansa, jednako su slobodoumni kada je riječ o pitanjima stila. S glazbenog vidika pokrivaju cijeli spektar. U jedinstvenom i višeslojnom zvuku predstavljaju sve - od jazza i popa do klasične glazbe i svjetske glazbe. Dok slušate i gledate ansambl Mnozil Brass, možete se zabaviti s glazbenim iskustvom na najvišoj razini. Možete čuti da se radi o sedam umjetnika koji dijele iste tonske vizije i razumiju kako svoju glazbu izvesti savršeno uz veliku dozu duhovitosti.

MNOZIL BRASS – "Phoenix"

Mnozil Brass ansambl je u svojih gotovo 27 godina postojanja opširno i s najvećom ozbiljnošću izvodio neozbiljne, skoro šašave programe. Novi program "Phoenix" iz temelja mijenja pravila igre: grupa će od sada ozbiljnu stranu života predstaviti s odgovarajućom dozom lakoće. Svi mali demoni koji im se veselo nađu na putu u njihovoj potrazi za istinom, plemenitošću i čistoćom bit će podvrgnuti vrištanju i trubljenju. Tko želi biti papskiji od pape? Zašto smo radije predatori, a ne plijen, i zašto se, dovraga, više zabavljamo noću nego danju? U novom programu  ˝Feniks˝, Mnozil Brass dubinski i vješto se bavi tim pitanjima, uz prstohvat tobožnje mudrosti koja dolazi s godinama.

Grupa se sastoji od sedam glazbenih virtuoza:

Thomas Gansch - truba

Robert Rother - truba

Roman Rindberger - truba

Leonhard Paul - trombon

Gerhard Füßl - trombon

Zoltan Kiss - trombon

Wilfried Brandstötter – tuba

Ulaznice potražite putem sustava Eventim na eventim.hr  te ulaznice.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti
STOTINE MILIJUNA ZA RAZVOJ

VIDEO Svakih 28 sekundi izrade Honor mobitel i nikad ne staju. Zavirili smo u pogon budućnosti

Honor je uložio 200 milijuna dolara u razvojni centar u Shenzhenu, a mi smo bili prvi mediji koji su ga posjetili. Ovdje rade na telefonima koji stižu za dvije ili tri godine, a posjetili smo i tvornicu u kojoj su sami razvili robote za izradu uređaja

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju
NENAJAVLJENI POSJET

Elon Musk u posjetu Kini zbog pregovora o uvođenju softvera za autonomnu vožnju

Direktor Tesle Elon Musk u nedjelju je doputovao u nenajavljeni posjet Pekingu gdje bi se trebao sastati s visokim dužnosnicima i s njima razgovarati o uvođenju softvera za autonomnu vožnju (FSD) i o dozvoli za prijenos podataka u inozemstvo