Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

Od Honde do Volva: Ovo je osam najsigurnijih automobila

Ukupno je najbolje ocjene očekivano dobio Volvo XC90. Honda Jazz najsigurniji je gradski auto, a Infiniti Q30 je najsigurniji 'Mali obiteljski auto'. Još ga nema kod nas

Lika Vabič, Miha Širca - Volvo
Foto: Lika Vabič, Miha Širca - Volvo
51 komentara

Euro NCAP, vodeća organizacija za testiranje, objavila je koji su automobili tijekom 2015. godine ostvarili najbolje ocjene na Euro NCAP testu. Oni su podijeljeni u osam kategorija: gradski auto, mali i veliki obiteljski, mali i veliki terenski, mali i veliki monovolumeni te sportski auti. Ukupno je najbolje ocjene očekivano dobio Volvo XC90, a po kategorijama ima iznenađenja.

mazda

Sportski auto: Mala Mazda je besprijekorna

Iako izgleda krhko, nova Mazda MX-5 osvojila je četiri zvjezdice i 84 % mogućih bodova za zaštitu vozača i suvozača. Posebno dobre rezultate je dobila za zaštitu pješaka, a peta zvjezdica joj je izmaknula zbog lošijih sustava pomoći u vožnji (nema automatsko kočenje).

Honda

Obiteljski i gradski: Honda, Infiniti i Jaguar

Mala Honda Jazz najsigurniji je gradski auto. Infiniti Q30, koji se još ne prodaje na našem tržištu, službeno je najsigurniji “Mali obiteljski auto”, a Jaguar XE “Veliki obiteljski auto”. Naravno, ove dvije kategorije je tako službeno nazvao Euro NCAP, no modeli koji su pobijedili u njima kod nas definitivno ne spadaju među obiteljske.

Volkswagen

Monovolumeni i terenci: Volvo, Mercedes,  Ford i VW

Najsigurniji manji monovolumen je VW Touran, dok među velikima ta čast pripada Fordu Galaxyju. Među manjim terencima najboljim je proglašen Mercedes GLC, a dok je kod velikih suvereno pobjedu odnio Volvo XC90. On je za zaštitu vozača i suvozača dobio 97% mogućih bodova.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message