Obavijesti

Tech

Komentari 0

Najposjećeniji Unin Connect Week Sveučilišta Sjever spojio akademske i poslovne zajednice

Najposjećeniji Unin Connect Week Sveučilišta Sjever spojio akademske i poslovne zajednice
7

Prorektor Sveučilišnog centra Varaždin otvorio je tjedan karijera na Sveučilištu Sjever na kojem se trenutno obrazuje više od 5000 studenata

VIDEO

Uz sudjelovanje gospodarstvenika i studenata na Sveučilišnom centru Varaždin svečano je otvoren tjedan karijera UNIN CONNECT WEEK - najveći regionalni događaj spajanja akademske i poslovne zajednice.

„Sve izazovnije vrijeme današnjice još više potvrđuje koliko su obrazovanje i vještine ključne, a cjeloživotno obrazovanje nužno“, riječi su kojima je prof. dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin otvorio tjedan karijera na Sveučilištu Sjever na kojem se trenutno obrazuje više od 5000 studenata.

Važnost obrazovanja na Sveučilištu Sjever istaknuo je i gradonačelnik Grada Varaždina, dr.sc. Neven Bosilj kazavši kako ostanak mladih ljudi u ovom kraju smatra ključnim za daljnji gospodarski rast, istaknuvši kako na gradskoj razini kroz niz mjera osiguravaju bolje uvjete namijenjene mladima, ali kako su znanje i kompetencije ipak najvažniji za život mladih osoba i njihove odluke prilikom zapošljavanja i tijekom rada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Za iseljenu Hrvatsku posebna kvota i na Sveučilištu Sjever
Za iseljenu Hrvatsku posebna kvota i na Sveučilištu Sjever

Nakon otvaranja, pred prepunom dvoranom studenata, gospodarstvenika te profesora Sveučilišta Sjever održan je panel pod nazivom „Suradnja akademske i poslovne zajednice u jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“.

„Obrazovanje je ključna stavka, to ponavljamo već godinama, no sada se sve više vidi važnost formalnog, ali i cjeloživotnog obrazovanja. Siguran sam kako nećete u svojoj karijeri imati samo jedan posao i kako ćete morati biti fleksibilniji i brži nego što su starije generacije to bile, ali i spremni na stalno usavršavanje i učenje,“ istaknuo je mr.sc. Marko Pavić, predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove EU Hrvatskog sabora.

O važnosti digitalizacije kao središnje teme u obrazovanju u koju treba ulagati jer tehnološki razvitak ovisi o dostupnosti i primjenjivosti digitalnih vještina svih dionika, govorio je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

„Nužna je transformacija akademske zajednice kako bi pratila potrebe gospodarstva uz poticanje istraživanja, razvoja i inovacija te njihov transfer u proizvode i usluge, a što su ujedno i glavni prioritet koji će se financirati u sljedećem razdoblju“, rekao je predsjednik uprave HAMAG BICRO Vjeran Vrbanec. Dodao je kako HAMAG BICRO želi imati i dalje snažnu ulogu te je osim gospodarstva otvoren i za studentske angažmane, kroz nagrađivanje najboljih poslovnih ideja.

Osječko-baranjska županija ukida besplatan prijevoz studentima: Potrošili smo novac
Osječko-baranjska županija ukida besplatan prijevoz studentima: Potrošili smo novac

Tijekom panela član Uprave Hrvatske poštanske banke Ivan Soldo, naglasio je kako je bankarski sektor spreman odgovoriti na sve izazove u okvirima pružanja financijskih usluga, uključujući i stalni razvoj aplikativnih i digitalnih rješenja. Partnerstvo s akademskom zajednicom vidi kao priliku za obrazovanje mladih kadrova istaknuvši besplatno obrazovanje kao jednu od privilegija u Hrvatskoj. Petar Filipan iz tvrtke Sobočan d.o.o. iznio je podatak kako oko 60 posto njihovih djelatnika zaposlenih u tehnološkoj pripremi njihove tvrtke dolazi sa Sveučilišta Sjever istaknuvši kako je to model kakvog žele i trebaju gospodarstvenici i studenti.

Tjedan karijera UNIN Connect Week održava se u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica u vremenu od 16. do 20. svibnja 2022. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto

Školski izleti postali sve skuplji: 'Roditelji plaćaju i dnevnice za nastavnike, a ne više gradovi'
DOSJE ŠKOLSKI IZLETI

Školski izleti postali sve skuplji: 'Roditelji plaćaju i dnevnice za nastavnike, a ne više gradovi'

Plus+ Hoteli su jako poskupjeli u cijeloj Europi i ne žele primati učenike, kažu u agenciji
Slušaju 7 predmeta, stalno pišu testove i nikome to nije čudno
SREDNJA ŠKOLA U SAD-u

Slušaju 7 predmeta, stalno pišu testove i nikome to nije čudno

Višnja Kovač Vezmarović, prof. savjetnica biologije u Gimnaziji Sisak, nakon Fulbrightove stipendije u Floridi za 24sata uspoređuje hrvatsko i američko školstvo