Obavijesti

Tech

Komentari 36

Najveća konferencija: Đikić i Fuchs govore o obrazovanju

Najveća konferencija: Đikić i Fuchs govore o obrazovanju
1

Mnogi mladi se žele školovati i ostati ovdje. Kako im to omogućiti? Uvjeti za ostanak u Hrvatskoj ostvaruju se našim radom, poručuje hrvatski znanstvenik Ivan Đikić

VIDEO

Što nude mladima, ali i onim malo starijima koji grade život u Hrvatskoj, na najvećoj konferenciji o obrazovanju pitat ćemo predstavnike svih najvažnijih državnih institucija, sveučilišta, srednjih škola, najveće hrvatske poslodavce ali i uspješne mlade poduzetnike koji su upravo Hrvatsku odabrali za svoj poslovni put.

Da je obrazovanje izuzetno važna tema potvrđuje podatak da iz Hrvatske najviše odlaze ljudi u dobi od 18. do 30. godina, koji se sa svojim zanimanjima u Hrvatskoj neće moći zaposliti, ili će se zaposliti za značajno manji novac nego, primjerice, u Austriji.

Kako to promijeniti, na trećoj konferenciji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”, 28. svibnja u Obrtničkoj komori Zagreb govorit će i naš ugledni znanstvenik svjetskog glasa Ivan Đikić.

Broj mjesta na konferenciji je ograničen. Prijavi svoj dolazak već danas!

- Problem Hrvatske jest da politička elita ima najveću moć, a najmanju odgovornost za stanje u društvu. Za razliku od političara stručnjaci i poslodavci žive u realnom svijetu i svakodnevno odgovaraju za svoje odluke. Njihov život otežavaju zakoni, pravni sustav i nažalost prečesto političari koji nisu navikli slušati stručnjake i prihvaćati kritike da se stanje promijeni - ističe za 24sata Ivan Đikić, koji će održati predavanje “Važnost obrazovanja u stvaranju gospodarski naprednog i kvalitetnog društva za život”.

A upravo o toj temi razgovarat ćemo i na panelu o zapošljavanju mladih u Hrvatskoj, gdje će nam se pridružiti posebni savjetnik premijera za kurikularnu reformu Radovan Fuchs, pomoćnica ministra rada Marija Knežević-Kajari, te zamjenica ravnatelja HZZ-a Marina Nekić. O važnosti ulaganja u strukovne škole i korištenju europskih fondova razgovarat ćemo i s ravnateljem Obrtničkom učilišta Draženom Maksimovićem.

A konferenciju će posebnom prezentacijom o svojoj školi otvoriti učenici zagrebačke Prirodoslovne škole “Vladimir Prelog”, koja je u posljednjih nekoliko godina, uz ogroman trud te entuzijazam nastavnika i uprave podigla razinu nastave na takvu razinu da je danas jedna od najtraženijih srednjih škola u Hrvatskoj. Njihovi maturanti, kao i još tisuće njihovih kolega ovih se dana pripremaju za novu fazu života, fakultete ili prve poslove u životu.

Što ih očekuje i kakve poslove bi moglo nuditi hrvatsko gospodarstvo kroz desetak godina, pitat ćemo naše sugovornike poput Lovre Nole iz Machina Academyja, koji je s kolegama napravio dobar posao na - video-igricama.

Pridružite nam se i potražite odgovore na najvažnija pitanja.

Organizator konferencije je 24sata, a partneri konferencije su Obrtnička komora Zagreb, Raiffeisen banka, HEP, Ina, HT i Hrvatska pošta.

Svoj dolazak na konferenciju prijavite na FACEBOOK EVENTU “III konferencija: “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” ili na www.BoljeObrazovanje.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

Lucija (14) je napravila veliko istraživanje o STEM-u: Mi mladi trebamo paziti čemu vjerujemo
SVE JE SAMA ODRADILA

Lucija (14) je napravila veliko istraživanje o STEM-u: Mi mladi trebamo paziti čemu vjerujemo

Učenica sedmog razreda u zagrebačkoj OŠ Stenjevec Lucija Blažek (14) ispitala je 549 učenika, nastavnika i programera. Zanimalo ju je što znaju o STEM-u

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti
INNOVATION DAY 2024.

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti

Veliki edukativni projekt STEMwave završava spektakularnim dograđajem u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu
Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45
JEDINI U HRVATSKOJ

Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45

Najmodernija oprema za učenje i koncept norveškog obrazovanja primjenjivat će se u nedavno otvorenom Regionalnom znanstvenom centru za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje LORI