Obavijesti

Tech

Komentari 3

Nakon dvije godine pada, 5G vraća prodaju mobitela u plus

Nakon dvije godine pada, 5G vraća prodaju mobitela u plus

Na dva najveća tržišta za pametne telefone - Kini i SAD-u, očekuje se najveći rast isporuka u 2021., i to nakon što su u 2020. na oba ta tržišta pale za 10 do 11 posto

VIDEO

U svijetu se za 2021. godinu očekuje porast isporuka pametnih telefona za 5,5 posto u odnosu na 2020., najviše zbog povećane potražnje za 5G uređajima, a rast ukupnih isporuka za oko 14 posto predviđa se i u prvom tromjesečju, nova su predviđanja globalne analitičke tvrtke IDC.

IDC iznosi i dugoročnija predviđanja, prema kojima će globalno tržište pametnih telefona od 2021. do 2025. rasti za oko 3,6 posto godišnje.

HT-ov 5G u još devet gradova, brži internet za 1,3 milijuna ljudi
HT-ov 5G u još devet gradova, brži internet za 1,3 milijuna ljudi

Za pametnim telefonima velika potražnja je stalna, unatoč teškoćama zbog pandemije, napominje IDC i primjećuje da su se sudionici lanca opskrbe za ovu godini bolje pripremili i isplanirali kanale prodaje, najviše povećanjem internetske prodaje, za oko 20 posto u 2020. u odnosu na 2019. godinu.

Na dva najveća tržišta za pametne telefone - Kini i SAD-u, očekuje se najveći rast isporuka u 2021., i to nakon što su u 2020. na oba ta tržišta pale za 10 do 11 posto u odnosu na 2019. godinu.

Pametni 5G telefoni po IDC-u ostaju i dalje "pokretački faktor u industriji", što je ubrzano Appleovom linijom 5G iPhone 12.

"Isporuke 5G pametnih telefona činit će više od 40 posto globalnog volumena pametnih telefona u 2021., a u 2025. će porasti na oko 70 posto", kažu iz IDC-a, dodajući da to povećava ukupnu prosječnu prodajnu cijenu pametnih telefona na 363 američka dolara u 2021., sa prethodno prognoziranih 349 dolara.

Xiaomi Mi 11 uskoro stiže i u Europu, zna se i koliko košta
Xiaomi Mi 11 uskoro stiže i u Europu, zna se i koliko košta

"Dobre isporuke pametnih telefona u posljednjem tromjesečju 2020. navele su proizvođače da povećaju proizvodnju, a iako bi to moglo stvoriti neke privremene izazove ne vjerujemo da će biti problema u isporukama", kažu u IDC-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama