Obavijesti

Tech

Komentari 23

Nakon eksplozije u SAD-u na ISS krenula letjelica iz Rusije

Nakon eksplozije u SAD-u na ISS krenula letjelica iz Rusije
3

Devet sati nakon što je u eksploziji uništena raketa američke kompanije, Rusi su iz Kazahstana uspješno lansirali letjelicu Progress koja na ISS nosi hranu i opremu

VIDEO

Ruska teretna letjelica Progress, koja prema Međunarodnoj svemirskoj postaji prevozi opremu, uspješno se odvojila od rakete Sojuz. Nju su lansirali samo devet sati nakon što je u eksploziji uništena američka raketa Antares. 

S postajom će se spojiti u srijedu poslijepodne i astronautima dopremiti gorivo, kisik, hranu i opremu za znanstvene eksperimente, pišu RIA novosti.

Ovo je prvi put da su Progress lansirali novijom raketom Sojuz-2.1a. Dosad su ovu teretnu letjelicu slali u orbitu raketama Sojuz-U-PVB.

Postaja može bez opskrbe biti do ožujka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

NASA

Nakon eksplozije rakete Antares koja je nosila kapsulu Cygnus, oglasila se i NASA. Navode da, u slučaju da niti jedna raketa ne poleti prema postaji,  astronauti  mogu živjeti na zalihama koje imaju do ožujka sljedeće godine.

Navode i da iako su razočarani neuspješnim lansiranjem, ići će dalje s letovima nakon što potpuno shvate što je pošlo po zlu. 

- Znamo da Orbital može ponoviti raniji uspjeh. Lansiranje raketa nevjerojatno je težak pothvat i učimo iz svakog uspjeha, ali i neuspjeha. Današnji pokušaj lansiranja neće nas odvratiti od misije da proširimo naše mogućnosti za lansiranje tereta iz SAD-a prema ISS-u - navode iz NASA-e.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle