Obavijesti

Tech

Komentari 8

Napravio 'Thorov' čekić i samo on je 'dostojan' da ga podigne

Napravio 'Thorov' čekić i samo on je 'dostojan' da ga podigne
3

Allen Pan pokazao je kako je i on dostojan Thorova čekića, no za razliku od onog koji koristi Asgardijanac, ovaj čekić ostao je nepomičan zahvaljujući znanosti

VIDEO

Samo princ Arthur može izvući mač Excalibur iz kamena, a samo Thor može koristiti moćni čekić. Tako ide priča u ovim poznatim avanturama, no jedan je domišljati zaljubljenik u Marvelove junake uspio kreirati modernu i stvarnu verziju Thorova čekića. Barem u onom dijelu da ga samo on može podignuti.

Ako ste zaljubljenik Marvelove Osvetnike, zasigurno se sjećate scene iz Vladavine Ultrona u kojoj svi Avengersi redom pokušavaju Thoru pokazati da su i oni "dovoljno vrijedni" za mahanje njegovim čekićem. No, nijedan nije uspio (čast izuzecima u određenim scenama).

VIDEO

YouTube korisnik Allen Pan odlučio je rekreirati tu scenu i legendu o Thorovom čekiću koristeći magnete, skener za otisak prsta, baterije i malo znanosti i kreativnosti .

Upotrijebio je četiri 12-voltne baterije koje daju snagu elektromagnetima, koje je pak namjestio da ih može deaktivirati samo njegov otisak prsta. Cijeli uređaj pogoni mali procesor Arduino Pro Mini.

- Može ga podignuti samo netko s mojim otiscima prstiju - pohvalio se Allen.

Preostalo mu je samo smjestiti nabildani čekić na metalnu površinu i čekati prvu žrtvu... Kao što video prikazuje, čekić je prilično nepomičan.

VIDEO

Odnio ga je na sunčane ulice Venice Beacha u Kaliforniji i namještao ga na različite metalne površine na ulici. Rezultati su bili pun pogodak i baš ono što je Allen i očekivao: Mnogi su probali podići čekić, ali nikome nije pošlo za rukom!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta