Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Ne želite da vas Fejs prati? Ovako ih možete zaustaviti

U Facebooku su odlučili uvesti nove postavke privatnosti za korisnike na Androidu kako bi lakše mogli upravljati podacima o lokaciji koje mogu dobiti i čuvati, odnosno lakše ćete moći spriječiti da vas prate

Foto: Facebook/Pexels
7 komentara

Facebook o vama ima gomilu podataka, a jedan od njih je i lokacija. Velik problem među korisnicima na Androidu je da su se žalili jer ih je Facebook mogao pratiti čak i kad ne koriste aplikaciju. Razlog tome je bio u načinu na koji Android ima postavke za praćenje lokacije u odnosu na iOS. 

Sada su odlučili uvesti nove postavke privatnosti za korisnike na Androidu kako bi lakše mogli upravljati podacima o lokaciji koje Facebook može dobiti i čuvati. Odnosno vi ćete moći Facebooku zabraniti da vas prati ili da vide lokaciju samo dok ste aktivni u aplikaciji. 

Ako ste prije Facebooku dali da prati vašu lokaciju, takve postavke će i dalje ostati, ali svi će na Androidu dobiti obavijest u aplikaciji s novim kontrolama za praćenje lokacije. Iako na iOS uređajima sve ostaje isto, i oni će dobiti obavijest kako bi ponovno odlučili žele li promijeniti postavke. 

Na Androidu

Dosad je u Postavkama lokacije unutar Postavki korisnicima bila dostupna opcija 'Povijest lokacija' koja se sada mijenja. 

Kad uđete u Facebook, kliknite na Postavke i privatnost, a potom na Postavke. Niže na ekranu naći ćete polje Lokacija. Ovdje će se pojaviti nova opcija 'Background location' (lokacija u pozadini) koju možete isključiti, a ona omogućuje praćenje lokacije kad ne koristite aplikaciju. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters


Ako niste imali dosad uključenu 'Povijest lokacija' ne morate ništa mijenjati jer će i po novome to ostati isključeno. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message