Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Nema besplatnih .hr domena, strancima i nama isti uvjeti

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja misli kako bi naši i strani poduzetnici trebali pod istim uvjetima ostvarivati pravo na .hr domenu.

Thinkstock
Foto: Thinkstock
2 komentara

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja na svojim stranicama se očitovala na mogućnost da hrvatske tvrtke zadrže pravo na besplatnu .hr domenu, a da stranci mogu registrirati isključivo naplatnu. AZTN navodi kako svi poduzetnici trebaju imati pristup tržištu pod jednakim uvjetima, a svaki propis koji se donosi u Hrvatskoj mora biti sukladan tržišnim slobodama iz Ugovora u funkcioniranju Europske unije i načelima prava i politike tržišnog natjecanja. Agencija je zatražila očitovanje i od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je potvrdilo njihovo mišljenje te naznačilo da su ulaskom Republike Hrvatske na zajedničko europsko tržište nastale nove okolnosti te da stvaranje virtualnih identiteta stranih pravnih i fizičkih osoba neće ugroziti nacionalni identitet vršne internetske „.hr" domene.

Besplatna domena može se dodijeliti jedino u posebnim slučajevima, odnosno za znanstvene i obrazovne i istraživačke institucije, muzeje i škole, dobrotvorne udruge i slično. Iz Agencije dodaju da se ovo mišljenje odnosi isključivo na pitanje dodjele besplatne domene poduzetnicima sa sjedištem u Hrvatskoj te da nisu proveli cjelokupnu pravnu analizu odredbi važećeg podzakonskog akta kako bi ocijenili je li sukladan s  odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message