Obavijesti

Tech

Komentari 0

Nissan smijenio Ghosna, bivši direktor ostat će u pritvoru

Nissan smijenio Ghosna,  bivši direktor ostat će u pritvoru
1

Japanski tužitelji uhitili su Ghosna u ponedjeljak zbog sumnje da je uz pomoć Grega Kellyja pet godina u izvješćima navodio gotovo upola niže iznose naknada i bonusa od stvarno isplaćenih 78 mil. eura

VIDEO

Japanski proizvođač automobila Nissan smijenio je u četvrtak Carlosa Ghosna s pozicije izvršnog direktora nakon uhićenja zbog sumnje u kršenje financijskih zakona.

Japanski tužitelji uhitili su Ghosna u ponedjeljak zbog sumnje da je uz pomoć direktora Grega Kellyja pet godina u službenim izvješćima navodio gotovo upola niže iznose naknada i bonusa od stvarno isplaćenih 10 milijardi jena (78 milijuna eura).

Ghosn će ostati još najmanje deset dana u istražnom pritvoru, objavio je NY Times.

Japanski poslovni dnevnik Nikkei izvijestio je naknadno da je Ghosnu isplaćeno ukupno oko četiri milijarde jena naknada koje nisu prikazane u Nissanovim financijskim izvješćima.

Danas su iz Nissana priopćili da je odbor direktora jednoglasno donio odluku o Ghosnovoj smjeni.

"Odbor se složio da je to pitanje važno i potvrdio je kontinuitet dugotrajnog partnerstva s Renaultom", navodi se u priopćenju japanske kompanije.

Greg Kelly također je smijenjen.

Francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire sastat će se danas u Parizu s kolegom Hiroshigeom Sekom kako bi razgovarali o budućnosti saveza Renaulta, Nissana i Mitsubishija.

Francuska je država vlasnik 15 posto udjela u Renaultu i vlada je zatražila uspostavu privremene uprave u tom proizvođaču automobila. Ghosn trenutno nije u poziciji da upravlja grupom, kazao je ministar Le Maire početkom tjedna.

Dodao je i da su francuske vlasti provjerile njegove porezne račune u Francuskoj i da nisu pronašle "ništa posebno".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu