Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Nova promjena u WhatsAppu: Spasite si poruke od brisanja

Više od milijardu i pol ljudi svaki mjesec koristi WhatsApp na kojem se u danu pošalje 65 milijardi poruka. Mnoge od njih bi mogle kroz dva mjeseca nepovratno nestati

FILE PHOTO: The WhatsApp app logo is seen on a smartphone in this illustration
Foto: Dado Ruvic
3 komentara

Brojni korisnici WhatsAppa mogli bi ostati bez velikog broja poruka, fotografija i videa koje su sačuvali, zbog kontroverzne nadogradnje koja je zabrinula mnoge - no još imate dva mjeseca da spriječite gubitak brojnih uspomena.

Phone stock BUDITE SIGURNIJI WhatsApp se bori protiv lažnih vijesti, dodali su korisnu opciju

Radi se o tome da će WhatsApp uskoro mijenjati način na koji funkcionira sadržaj koji ste spremili 'u oblaku' kao sigurnosnu kopiju. Dosad ste mogli napraviti sigurnosnu kopiju svega na Google Disk servisu za spremanje podataka, no Google je odlučio da ćete i dalje moći sve spremati kod njih, ali sada vam više neće te podatke uzimati u podatkovni limit koji smijete spremiti kod njih. 

FILE PHOTO: WhatsApp and Facebook messenger icons are seen on an iPhone in Manchester , Britain. | Autor: Phil Noble Foto: Phil Noble

No tu postoji kvaka. WhatsApp će zbog toga brisati dio starijeg sadržaja i ako niste više od godinu dana napravili sigurnosnu kopiju, mogli bi ostati bez tih podataka na Googleovu Disku jer će ih automatski brisati. To znači da bi podaci iz WhatsAppa za koje ste mislili da su sigurni mogli ispariti.

Važno je napomenuti da to znači kako se neće poruke brisati iz same aplikacije ili vašeg telefona, već iz kopije koja je kod Googlea. Međutim, moguće je da velik dio korisnika neće vidjeti obavijest te bi mogli ostati bez vrijednih podataka ako ih nisu ranije sačuvali. 

FILE PHOTO: Silhouettes of mobile users are seen next to a screen projection of Facebook logo in this picture illustration GDJE TRAŽE VIJESTI? U padu interes za Fejs, sve su traženiji Instagram i WhatsApp

Google zato upozorava korisnike da ova promjena na snagu stupa 12. studenog i da svi ručno naprave novu sigurnosnu kopiju ako to već nisu. 

Ovako napravite sigurnosnu kopiju

Foto: 24sata.hr

Ako imate Android telefon, onda imate i Googleov račun te vrlo vjerojatno i aplikaciju Google Disk. To možete instalirati i na iOS uređaj.

Sigurnosne kopije podataka s uređaja uvijek je najbolje raditi kad ste na Wi-Fi mreži, stoga je uključite kako ne bi trošili mobilne podatke. 

Otvaranjem WhatsAppa ući ćete u izbornik, a potom u chatove, gdje se nalazi opcija za sigurnosnu kopiju razgovora (chat backup). Ovdje možete pri vrhu ekrana vidjeti kad ste posljednji put napravili backup te kliknuti da se izradi sigurnosna kopija odmah. 

NOVE PROMJENE WhatsApp mijenja grupni chat, lakše pratite tko vas sve trača

Niže se na izborniku nalazi i opcija da postavite redovitu izradu sigurnosnih kopija i to svaki dan, tjedan ili mjesec te samo na vaš zahtjev. Tjednim izradama sigurnosne kopije bit ćete u svakom slučaju sigurni da su vaši podaci ažurni, što će vam uvelike pomoći i u slučaju da mijenjate telefon iz nekog razloga.

Tema: To mi treba

Možda vas zanima i ovo:
Message