Obavijesti

Tech

Komentari 36

Novi dizajn mobitela: Stižu li napokon preklopni telefoni?

Novi dizajn mobitela: Stižu li napokon preklopni telefoni?
1

Telefoni posljednjih godina rastu dimenzijama i tehnički su sve moćniji, no danas su svi prilično slični. Preklopnim telefonom Samsung bi to mogao promijeniti

VIDEO

Prema nekim procjenama za pet godina više nećemo koristiti današnje mobitele, nego će tehnologija evoluirati u drugačije oblike. 

No, prije nego što se tako nešto dogodi izgleda da ćemo prvo uživati u još raskošnijim i svestranijim ekranima na dodir. LG je na velikom tehnološkom sajmu CES već demonstrirao AMOLED ekran koji možemo zarolati, a sada Samsung najavljuje još atraktivniji dizajn - preklopni ekran na dodirMožda je baš to ekran kojeg tražite. 

Analitičari procjenjuju da će Samsung novi preklopni dizajn telefona predstaviti već tijekom ove godine. Proširenim ekranom Samsung bi dobio jedinstveni proizvod koji će imati puno šire mogućnosti i atraktivniju prezentaciju sadržaja. 

Pravi preklopni ekran bila bi prava mala revolucija u dizajnu pametnih telefona jer već više godina dominira vrlo slična serija ekrana te su promjene više vidljive u kvaliteti i dimenziji prikaza. 

Mala najava promjene bili su ekrani koji su se širili na rubu (Samsung Galaxy S6 Edge), a sada Samsung želi postaviti ljestvicu razvoja na puno višu razinu. 

Hoće li se natjecanje za preklopni ekran između LG-a i Samsunga raširiti i na cijelu industriju još nije poznato. Zasad drugi veliki proizvođači mobitela nemaju takvih najava. No, to ne znači da će tako i ostati. 

Prema procurenim informacijama iz Samsunga, korejski div testira dvije verzije rasklopnog ekrana, a predstavljanje se očekuje na IFA sajmu u Berlinu u rujnu ove godine. Mnoge će ovo podsjetiti na Youm, uređaj koji smo vidjeli prije nekoliko godina u promo videu Samsunga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
STIŽU I NOVE SLUŠALICE

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić