Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Novi Hyundai i10 donosi vrlo velik iskorak u A-segmentu

Potpuno novi Hyundai i10 premijerno je predstavljen u Lisabonu, Najnoviji model Hyundaijeve i-game donosi vodeću povezivost i sigurnost u segment. U Hrvatsku stiže krajem veljače, a stajat će od 79.990 kuna

Foto: Hyundai
13 komentara

Od svog predstavljanja 2008. godine, i10 je uspješna priča za Hyundai u Europi. Kao i prethodna generacija modela, potpuno novi i10 dizajniran je, razvijen i izrađen u Europi. Vanjski dizajn odražava njegov mladenački duh, istovremeno osiguravajući beskompromisnu dostupnost i udobnost kako bi ponudio raznolike značajke za sve tipove korisnika u njihovim svakodnevnim aktivnostima. U kombinaciji s jednom od najopsežnijih ponuda sigurnosne opreme u A-segmentu, novi Hyundai i10 nudi kompletan paket.

Novi i10 dostupan je kao model s četiri ili pet sjedala. Zahvaljujući povećanom međuosovinskom razmaku, povećava se prostor za putnike i svestran prtljažni prostor od 252 litre, koji je među najboljima u segmentu. Osim toga, nova stražnja kamera pomaže vozačima prilikom parkiranja. Nove značajke povezivosti, uključujući Apple CarPlay i Android Auto, čija je funkcija dostupna ovisno o tržištu, čine novi i10 liderom u svojoj klasi. Integrirani su u 8-inčni zaslon u boji, najveći u segmentu, a dostupno je i bežično punjenje. U međuvremenu, Bluelink Telematics sustav pruža vozačima značajne prednosti u pogledu sigurnosti, kontrole i povezanosti putem aplikacija.

Foto: Hyundai

Novi i10 opremljen je najnovijim Hyundai SmartSense sustavima aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji što donosi najcjelovitiji sigurnosni paket u segmentu. To uključuje sustav za izbjegavanje sudara (FCA) i sustav automatskog paljenja dugih svjetala (HBA), sustav zadržavanja vozila u voznom traku (LKA), sustav upozorenja o umoru vozača (DAW) i sustav inteligentnog upozorenja o ograničenju brzine (ISLW).

Foto: Hyundai

Novi i10 dostupan je s dva benzinska motora: 1,0-litarskim MPi 3-cilindričnim i 1,2-litarskim MPi 4-cilindričnim. Oba motora su dostupna s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa ili automatiziranim ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa.
Hyundai također predstavlja novu i10 N Line verziju, koju pokreće ekskluzivni 1,0-litarski Turbo GDi motor za povećane performanse u vožnji, kao i niz dizajnerskih poboljšanja. Jednolitarski MPi trocilindrični motor razvija 67 KS i 96 Nm nudi maksimalnu brzinu od 156 km/h, a snažniji 1,2-litarski MPi četverocilindrični motor ima 84 KS i 118 Nm okretnog momenta uz maksimalnu brzinu od 171 km/h. Potpuno novi i10 N Line nudi ekskluzivni 1,0-litreni Turbo GDi 3-cilindrični agregat sa 100 KS i 172 Nm okretnog momenta.
Foto: Hyundai

Na hrvatskom tržištu novi Hyundai i10 očekuje se krajem veljače, a bit će dostupan već od 79.990 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message